Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Презедент України

Впевненими кроками до Нової Української школи

Переглядів: 2001
13.12.2017 - 14:41

На початку 2017-2018 навчального року з метою поступового переходу до Нової Української школи у Бахмутській школі №7 було розроблено план заходів щодо впровадження Концепції Нової Української школи з урахуванням пропедевтичної роботи щодо вивчення нової редакції Державного стандарту початкової загальної освіти.

Визначено, що вся робота школи спрямовується на дитиноцентризм, головна фігура в школі – це дитина, якій в школі бути комфортно, затишно, цікаво, радісно.
Кожен навчальний день учнів початкової школи розпочинається ранковими зустрічами. Вони допомагають дітям відчути себе часткою колективу, вчать висловлювати свою думку, слухати та поважати думку іншого, отримують безліч позитивних емоцій та діляться ними з друзями.
Починаючи із 1 вересня 2017 року поступово змінюється система навчання в початковій ланці Бахмутської школи №7. Запроваджено студійну систему класів. Кожна студія працює за своїм напрямком:
- 1 клас – студія «Здоров’я». Дуже важливо навчити дітей піклуватися про своє здоров’я та здоров’я оточуючих, адже здоров’я – це не тільки фізичний стан дитини, воно містить в собі 4 складові – соціальний, психічний, фізичний і духовний розвиток дитини.
- 2 клас – студія «Турбота». Важливо виховати небайдужу, добру, порядну, толерантну людину. Спільно з учнями та батьками розроблено змінний «Віночок добрих справ», у якому представлено, як саме діти разом з класним керівником та батьками турбуються про себе та інших.
- 3 клас – студія «Еврика». Мета – зацікавити дітей до самого процесу навчання, вчити мислити, спостерігати, проводити експерименти, використовуючи елементи STEM-освіти.
- 4 клас – студія «Гармонія». В кабінеті створені різні осередки: наші плани, досягнення, наша творчість. Кожного тижня підбивається підсумок «Мої враження», які діти залишають у «Скриньці довіри».
Згідно методичних рекомендацій, вже зараз змінюється підхід до форми проведення уроків: проводяться уроки на вулиці, в ігровій кімнаті, інтегровані уроки, уроки із елементами творчості для розвитку дрібної моторики учнів, розвитку критичного мислення.
Отже, вже з початкової школи виховуємо цілісних усебічно розвинених особистостей, здатних критично мислити, патріотів із активною життєвою позицією, здатних приймати відповідальні рішення, поважати гідність і права інших людей.

Впевненими кроками до Нової Української школиВпевненими кроками до Нової Української школиВпевненими кроками до Нової Української школиВпевненими кроками до Нової Української школи

Останні статті на сайті