Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 64 гостя.

Незвичайно звичайна книга

Переглядів: 2013
13.12.2017 - 14:40

Коли ви тримаєте в руках будь-яку книгу, вам, напевно, не спадало на думку, який довгий шлях пройшли усі книги та кожна окремо. Під час цікавих та змістовних бібліотечних уроків в цьому змогли переконатися учні 5-х класів Бахмутського НВК №11.

Бібліотекарі НВК Інеса Заворотня та Вероніка Моїсеєва розповіли історію носіїв інформації від живої книги до сучасних комп’ютерів. 
Особливо сподобалась учням історія про бібліотеку римського торгівця Іцели, який зібрав незвичну бібліотеку живих книг – рабів, що натхненно розповідали те чи інше оповідання. На уроках п’ятикласники завзято розгадували послання стародавніх скифів до персидського царя та відчули на власному досвіді: «як важко передавати інформацію без писемності». 
Учні дізналися про те, що перш ніж з’явились паперові книги, людство користувалося книгами, які виготовлялися з підручних матеріалів (камінь, глина, папірус та пергамент). Не оминули увагою й засновника друкарської справи в Україні Івана Федорова. 
Наприкінці уроку учні закріпили свої знання, розгадуючи цікавий кросворд та переглянули повчальний відеофільм із історії виникнення та розвитку книги.

Незвичайно звичайна книгаНезвичайно звичайна книгаНезвичайно звичайна книга

Останні статті на сайті