Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

День Збройних Сил України в закладах освіти Бахмута

Переглядів: 1990
12.12.2017 - 13:47

День Збройних Сил України — 
Мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато,
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину,
Рідну землю свою – Україну.

26 років, які минули з моменту проголошення незалежності України, вже стали надбанням історії. Протягом цих років Збройні сили України пройшли непростий шлях становлення. Сьогодні вони є гарантом забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості нашої держави.
З метою виховання в учнів почуття патріотизму, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину в Бахмутських закладах загальної середньої освіти відзначили День Збройних Сил України.
З нагоди свята вихованці Бахмутської школи-інтернату №1 відвідали військовослужбовців 54-ї військової механізованої бригади міста Бахмута, привітали їх зі святом, подарували листівки з побажаннями від учнів. У закладі відбувся виховний захід «Захист Батьківщини – святий обов’язок кожної людини», на якому школярі переглянули відеоролик, присвячений славетним захисникам України, декламували вірші – привітання чоловікам закладу та хлопцям-майбутнім захисникам Батьківщини, які з часом опанують нелегку майстерність військової справи, від них буде залежати суверенність держави, мир і спокій українського народу. 
З нагоди свята для учнів Бахмутської школи №2 були проведені виховні години «Україна – суверенна і незалежна держава», «Щоб у серці жила Батьківщина». Слід відмітити відкриту годину спілкування у 8 класі - класний керівник Світлана Шитікова - «6 грудня - День Збройних Сил України», під час якої учні дізналися про історію становлення Збройних Сил від часів Київської Русі й до сьогодення, пригадали найяскравіші сторінки історії Доби козацтва, розповіли про роль січових стрільців у боротьбі за незалежність нашої держави. Під час другої світової війни українці прославили себе і як оборонці рідного краю, і як патріоти, що боролися за незалежність України. Сучасна історія України – це також шлях боротьби. Кожне серце й сьогодні повинно берегти пам’ять про тих, кого немає більше з нами, хто поліг на полі бою. 
На святковий концерт у Бахмутській школі №7 запросили військових окремої моторизованої бригади №54. Під час заходу, підготовленого учнями школи під керівництвом педагога-організатора Марини Жванії, лунали чудові українські пісні і гарні вірші. Театральні вистави у виконанні школярів своєю милозвучністю торкнули душі всіх присутніх. Наприкінці свята гостям подарували сувенір - вишитий бісером гімн України та передали листівки від учнів їхнім побратимам.
У Бахмутській школі №18 ім. Дмитра Чернявського пройшов Урок мужності, присвячений Дню Збройних сил України. Старшокласники зібрались у читальній залі шкільного бібліотечно-інформаційного центру, щоб привітати зі святом гостей – військовослужбовців 54 окремої моторизованої бригади. Масовий захід пройшов у камерній, затишній атмосфері. Звучали уривки з книги Єлизавети Гончарової, переможниці конкурсу художнього репортажу 2016 року «Десь поруч війна». А окремі епізоди з роману Мартіна Бреста «Піхота» перенесли учасників заходу до спогадів бійця Збройних сил України, який побував у найгарячіших бойових точках Донбасу. Організатори зустрічі акцентували увагу школярів на фотовиставці, яка присвячена миттєвостям життя Бахмута в останні три роки. До експозиції увійшли світлини, які не потрапили до раніше представленої книги «Десь поруч війна».
У стінах Бахмутської школи №24 лунали приємні та щирі слова до Дня Збройних Сил України. Дівчата в класах вітали хлопців подарунками. Учнівська Рада підготувала для юних захисників Свято, на якому були проведенні різноманітні конкурси, а майбутні захисники проявили себе мужніми, спритними, витривалими, справжніми козаками.
Усі заходи були спрямовані на формування національної свідомості школярів, виховання поваги до громадян, які присвячують своє життя служінню українському народу.

День Збройних Сил України в закладах освіти БахмутаДень Збройних Сил України в закладах освіти БахмутаДень Збройних Сил України в закладах освіти Бахмута