Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Переглядів: 4444
04.12.2017 (Весь день)

Шановні громадяни, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС!

Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» визначено право постраждалих громадян на позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням чи отримання за їх бажанням грошової компенсації.

З 01.01.2018 вводиться в дію норма щодо отримання постраждалими громадянами, віднесеними до категорії1, компенсації замість санаторно-курортної путівки, тобто, особа матиме право самостійно обирати чи отримувати послуги із санаторно-курортного лікування чи отримувати компенсацію.

З 1 січня 2018 року громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які відповідно до Порядку надання щорічної допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. № 854, звернулися до органів соціального захисту населення за місцем проживання із заявою на отримання компенсації замість путівки, будуть отримувати таку компенсацію.

Відповідно до п.1 постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 р. № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» середня вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки визначається Міністерством соціальної політики щороку з розрахунку 35 відсотків розміру одного прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність. Відповідно до проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2018 рік» рівень прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, с 1 січня 2018 року встановлений на рівні 1373 грн., тобто середня вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки у 2018 році складатиме 481,0 грн.

Для отримання грошової компенсації громадянами, віднесеними до категорії 1, до органу соціального захисту населення подаються наступні документи:

  • заява на отримання грошової компенсації замість путівки;
  • довідка  для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о;
  • копія посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);
  • копія паспорта;
  • у разі подання заяви за місцем проживання, відмінним від зареєстрованого, громадянин (крім осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України чи районів проведення антитерористичної операції) додатково подає видану органом соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання довідку про те, що громадянин, віднесений до категорії 1, не перебуває на обліку для забезпечення путівкою).

За додатковою інформацією необхідно звертатися до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за адресою: м.Бахмут, вул.Горбатова, 57, каб.15, тел.44-63-99.

Останні статті на сайті