Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 57 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Соціальні виплати ВПО

Переглядів: 4904
09.11.2017 - 11:01

Шановні отримувачі страхових виплат від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України!

Звертаємо Вашу увагу на зміни,  що прийняті Кабінетом Міністрів України, згідно постанови від 13 вересня 2017 р. № 689 до постанов Кабінету Міністрів України:

У постанові Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам” (Офіційний вісник України, 2014 р., № 95, ст. 2736; 2015 р., № 70, ст. 2312; 2016 р., № 23, ст. 904, № 47, ст. 1702, № 101, ст. 3312; 2017 р., № 4, ст. 133, № 29, ст. 846):

1) пункт 1 викласти в такій редакції:

“1. Установити, що:

призначення та продовження виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій та пільг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування внутрішньо переміщеним особам здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 (Офіційний вісник України, 2014 р., № 81, ст. 2296; 2015 р., № 70, ст. 2312). Виплата (продовження виплати) пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення (далі - соціальні виплати), що призначені зазначеним особам, проводиться через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» з можливістю отримання готівкових коштів і проведення безготівкових операцій через мережу установ і пристроїв будь-яких банків тільки на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження. Соціальні виплати особам з інвалідністю I групи та особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, за їх письмовими заявами можуть проводитись публічним акціонерним товариством “Укрпошта” (далі - ПАТ “Укрпошта”) з доставкою додому за фактичним місцем проживання/перебування таких осіб;

Відповідно до зазначених змін виключно через мережу Ощадбанку здійснюється виплата (продовження виплати) пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення.

Цими змінами передбачено, що для ідентифікації одержувачів соціальних виплат з числа ВПО та забезпечення виплати їм соціальних виплат випускатимуться платіжні картки із зазначенням графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Для одержувачів пенсій така картка одночасно буде пенсійним посвідченням.

Строк дії вказаних карток – до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах Ощадбанку перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона повина бути перевипущена за рахунок банку.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів соціальних виплат ПАТ “Державний ощадний банк України” зупинятиме видаткові операції за поточним рахунком та не пізніше ніж протягом наступного дня інформує про таке рішення структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, який видав довідку про взяття на облік ВПО, та Міністерство фінансів.

Поновлення або припинення соціальних виплат здійснюватиметься Ощадбанком на підставі рішення комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, утвореної районними держадміністраціями або виконкомами міських (районних в містах) рад.

Начальник відділу страхових виплат
Омельяненко О.А.

Останні статті на сайті