Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 125 гостей.

Урядовий портал

Пішов з життя Нарвойт Юрій Валер’янович

Переглядів: 2631
21.07.2017 - 07:20

Бахмутський міська рада висловлює сім'ї, рідним і близьким, усій часовоярській громаді глибокі співчуття з приводу смерті ветерана Другої світової війни, кавалера 5-ти орденів, Почесного жителя м Часів Яру Нарвойта Юрія Валер’яновича.

Юрій Валер'янович народився 7 жовтня 1927 року в м Часів Яр. У 1943 році шістнадцятирічним добровольцем пішов на фронт. Брав участь в боях за Варшаву, штурмував Берлін, де отримав поранення. За бойові заслуги нагороджений орденом Вітчизняної війни I ступеня і численними медалями.

Після війни Юрій Валер’янович повернувся в Часів Яр, працював в ливарній майстерні заводу ім. Артема, начальником газового цеху. Завдяки великій силі волі та наполегливості відбудовував завод і місто з руїн, з твердістю і переконаністю створював загін молодих комсомольців-оперативників, а згодом муніципальну міліцію із залученням воїнів-афганців, мудро і дипломатично керував містом.

Діяльність Нарвойта Ю.В. відзначена орденом "За доблесну працю".
З 1990 по 1994 р.р. перебував на посаді голови Часовоярської міської ради. Був безпосереднім організатором нового промислового історико-краєзнавчого музею, співавтором книг "Вісімнадцятирічні навіки", "Вклонімося великим тим рокам ...", а також ініціатором будівництва скверу Бойової Слави м Часів Яру.

Багато років Юрій Валер'янович очолював Часовоярску міську раду ветеранів війни і праці, його завжди відрізняли принциповість, високе почуття громадянської відповідальності і активна життєва позиція, прагнення передавати молоді любов до рідної землі.

До останніх днів свого життя Нарвойт Ю.В. знаходився в строю, віддаючи всі свої знання і сили служінню місту.

Помер герой, чиєю кров'ю полита дорога до Перемоги, до свободи, до спокійного мирного життя. Вічна слава і пам'ять про життя і подвиг Ветерана назавжди залишаться в наших серцях і душах.

Останні статті на сайті