Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Землекористувачі Донеччини сплатили майже 30 млн грн плати за землю

Переглядів: 1684
07.07.2017 - 08:58

За п`ять місяців 2017 року власники та орендарі земельних ділянок – фізичні особи Донеччини сплатили до місцевих бюджетів області 29,8 млн грн земельного податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року надходження цього податку збільшились на 3,1 млн грн, або на 11%.

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу України (далі ПКУ) фізичні особи, які мають на території України у власності або користуванні земельні ділянки, частки – є платниками земельного податку.

Згідно з п. 286.5 ст. 286 ПКУ нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку, а сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п. 287.5 ст. 287 ПКУ).

Фізичні особи несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання з плати за землю, тож якщо вони протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення не сплачують узгоджену суму грошового зобов’язання, такі платники податків притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у розмірах, встановлених ст.126 ПКУ.

Разом з тим, на суму податкового зобов’язання з плати за землю, не сплаченого протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному ст.129 ПКУ.

Шановні платники податків! Фіскальна служба Донеччини звертає увагу, що плата за землю – це законний обов’язок кожного власника чи користувача землею. Не зволікайте, своєчасно розраховуйтесь із бюджетом!

Останні статті на сайті