Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

З початку року 460 осіб оформили зовнішньоторговельні операції через Донецьку митницю

Переглядів: 1909
27.06.2017 - 09:31

За результатами роботи у січні-травні 2017 року в Донецькій митниці ДФС оформлено 19137 митних декларацій всіх типів. Рівень зростання кількості митних оформлень склав 6%, або 1041 митна декларація. Серед загальної кількості декларацій 69% – експортні, в цьому напрямку спостерігається і найбільший приріст митних оформлень, а саме 950 митних декларацій. Імпортні ж оформлення складають лише 17%, решта – інші митні режими.

Впродовж п’яти місяців поточного року через Донецьку митницю здійснено оформлення зовнішньоторговельних операцій 461 особою. У порівнянні із відповідним періодом 2016 року активність суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності  зросла на 9%. Більшість  з усіх суб’єктів, що здійснюють операції з товарами, складають експортери, 37% – імпортери, 13% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції. 

За результатом здійснення зовнішньоекономічної діяльності обсяги експортних операцій становлять – 1,4 млрд доларів (зростання на 41%), імпортних – 323 млн доларів (зростання на 36%). Загалом, зовнішньоторговельний обіг збільшився на 40% та склав понад 1,7 млрд доларів.

Організація взаємодії з відповідними територіальними органами центральних органів виконавчої влади, місцевими органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, підприємствами та організаціями, здійснення заходів із розвитку митної логістики дозволило скоротити середній час митного оформлення товарів у Донецькій митниці ДФС по імпорту до 55 хв., покращивши його більше ніж в два рази, у порівнянні з відповідним періодом 2016 року, по експорту зменшення склало 3-5 хв., та становить у середньому 29 хвилин. Слід зазначити, що у травні поточного року результати в цьому напрямку ще дещо покращились. Так, по імпорту середній час оформлення митної декларації склав 44 хв., по експорту – 20 хвилин. На даний час цей показник є одним із кращих серед митниць України.