Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 166 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Легальна зайнятість та офіційна заробітна плата. Визначення відповідних заходів на 2017 рік по місту Бахмут

Переглядів: 3338
30.03.2017 - 05:35

Відповідно до звітності за грудень 2016 року ( січень 2017р522 найманих працівника міста Бахмут ( 2201), або 2,1 % (січень – 9%) від загальної чисельності застрахованих осіб (24,8 тис.) за даними реєстру застрахованих осіб мали заробіток на нижчому за мінімальний рівень, з яких 152 випадки мають ознаки порушення законодавства щодо оплати праці. (відпрацьовано повний місяць, без бюджетних установ, працюючих за договорами ЦПХ, застрахованих осіб у відпустці без збереження заробітної плати та інвалідів).

Виплату заробітної плати в розмірі менше мінімальної проводять 161 роботодавець (січень- 250), або 17,3% (січень- 27%)від загальної кількості страхувальників ( всього 929 , з яких 483 юр.особа).    

За основним місцем роботи подовжують отримувати заробітну плату менше мінімальної 34 керівників суб’єктів господарювання (січень- 77). Із них  15 (січень 32) за основним місцем роботи із середньою заробітною платою 1018 грн. (січень – 2011грн).

Відповідно до затверджених заходів управління Пенсійного фонду України щомісячно проводить аналіз інформаційно-аналітичного масиву з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за встановленими критеріями .

Протягом минулого року управлінням:

  • направлено по відповідних платниках до органів  з  питань праці, органів фіскальної служби, органів місцевого самоврядування  126 інформаційних відомостей;
  • підготовлено та направлено до комісій з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати Бахмутської міської ради  пропозиції щодо заслуховування суб’єктів господарювання з питання дотримання законодавства та збільшення рівня заробітної плати. В результаті протягом 2016 року заслухано 17 керівників;
  • прийнято участь у спільній нараді  з Бахмутською міською радою, фіскальною службою, управлінням праці та соціального захисту населення  Бахмутської міської ради, щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників;
  • ініційовано 8 виїзних зустрічей в трудових колективах;
  • проведено інформаційну - роз’яснювальну роботу серед населення. Надруковано 7 публікації у місцевій пресі, виступів на телебаченні -2, розміщено 14 інформацій на веб - сайтах та інформаційних стендах, розповсюджено 667 буклетів , проведено флеф-моб на тему «легальна робота сьогодні - гідна пенсія завтра»

Завдяки співпраці із органами Державної фіскальної служби та органами виконавчої влади протягом 2016  року

  • збільшено ФОП на 1938,6 тис.грн.
  • додатково надійшло єдиного внеску в сумі  426,5  тис. грн
  • кількість СПД , які за основним місцем роботи виплачували заробітну плату менше мінімальної меншилось на 17,4% , а кількість застрахованих осіб   на 42% відповідно.
  • проведено донарахування та сплата ЄСВ 43 СПД по 146 застрахованим особам. Кількість СПД, які нараховують ЄСВ з порушенням п.5 ст.8 ЗУ №2464 зменшено на 16%.

Результатом інформаційно-роз’яснювальної роботи серед керівників підприємств відбулось зменшення кількості застрахованих осіб, яким надається відпустка  без збереження заробітної плати  більше 15 днів на 64,8%.

У зв’язку із законодавчими змінами спостерігається тенденція припинення підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями. Протягом грудня 2016 та січня 2017 від державних реєстраторів до Бахмутської ОДПІ ГУ ДФС надійшло  280 відомостей про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем.

Із законодавчою зміною з січня 2017 року мінімальної заробітної плати з 1600 до 3200 грн. управлінням Пенсійного фонду сфокусована робота на забезпеченні координації з органами місцевої влади, державними та контролюючими органами  щодо дотримання законодавства про працю. 

30 січня 2017 розпорядженням міського голови Бахмутської міської ради створена міжвідомча Робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Станом на 22.03.2017 року проведено 3 засідання робочої групи, на яких заслухані керівники 25 підприємств.

Начальник Бахмутського об’єднаного
управління Пенсійного фонду України
Донецької області                                                                                                               Є.І.Піскун

Останні статті на сайті