Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 93 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

До уваги господарюючих суб’єктів, здійснюючих продаж продукції тваринного походження!

Переглядів: 2114
24.02.2017 - 13:07

На сьогоднішній день одним із серйозних та небезпечних захворювань тварин  визнається африканська чума свиней (АЧС).

Вірус АЧС дуже стійкий до високої температури і може зберігатись місяцями в тушах свиней, крові, замороженому або копченому м’ясі. М’ясопродукти від хворих тварин є фактором поширення збудника захворювання.

Ситуація щодо африканської чуми свиней набула в Україні загальнодержавних масштабів та продовжує погіршуватися з кожним днем.

На сьогодні випадок африканської чуми свиней зафіксовано  і в Донецькій області.  

Тенденція щодо поширення АЧС загрожує не лише галузі свинарства та сільському господарству, але й в цілому продовольчій безпеці у державі : розповсюдження зараженого м’яса або продуктів з нього може спричинити нові спалахи захворювання свиней в Україні.

 У зв’язку з викладеним, суб’єкти господарювання та приватні особи, які здійснюють продаж продукції тваринного походження,  зобов’язані не допускати завезення та реалізації  м’яса та м’ясопродуктів із свинини з неблагополучних щодо АЧС регіонів на територію міста Бахмут.

Особливу увагу необхідно приділити обов’язковій наявності супровідних ветеринарних документів та інших документів, підтверджуючих якість і безпеку, а також походження  продукції.

Просимо господарюючих суб’єктів, здійснюючих продаж продукції тваринного походження,  взяти дане питання під особливий контроль   до стабілізації епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней.

Останні статті на сайті