Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

ПРАВОВА ДОПОМОГА ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

Переглядів: 3954
09.02.2017 - 13:19

З метою ефективного розв’язання проблем працевлаштування вимушено переміщених осіб та їх адаптації у нових умовах Артемівський міський центр зайнятості продовжує спільну роботу з  соціальними партнерами, в тому числі громадськими та волонтерськими організаціями.

Щосереди  в центрі зайнятості проводиться інформаційно-консультаційний захід «Під одним дахом», де всі зацікавлені громадяни мають можливість отримати якісні консультації з нагальних питань, отримали реальну інформаційну  допомогу та психологічну підтримку. Крім того, в рамках інформаційно-консультаційного заходу  «Під одним дахом» постійно проводяться зустрічі соціально незахищених верств населення, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО з представниками громадських організацій.
           08.02.2017 року для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Артемівському міському центрі зайнятості,  було проведено семінар на тему: "Соціальна та економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб у приймаючи громади". Захід проводили  заступник начальника Бахмутського бюро правової допомоги Краматорського місцевого центру з надання БВПД Оксана Болотюк спільно із Громадською організацією "Бахмутська ліга правозахисників", юристами Норвезької ради у справах біженців Вікторією Климович та Бахмутського офісу мережі правового розвитку Чугуївської правозахисної групи Катериною Солов'яновою . В ході семінару обговорювались в форматі відкритого діалогу усі актуальні питання щодо ВПО , а саме :  виплати адресної допомоги для безробітних , припинення виплат Фонду соціального страхування від нещасних випадків , система безкоштовної правової допомоги в Україні та розширення кола суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, відновлення джерел існування шляхом отримання грантів на створення бізнесу, наявність програм щодо пільгового кредитування та отримання житла для ВПО, порядок здійснення виконавчого провадження у випадках залишення виконавчого листа на непідконтрольній території;  порядок оскарження дій органів влади та місцевого самоврядування до суду та  інші. Усім присутні  надано  корисний роздатковий матеріал для користування.
Такі заходи дозволяють надати адресну  допомогу тому , хто її потребує в першу чергу та  більш ефективно підтримувати людей в умовах економічних негараздів і наслідків військового конфлікту.

ПРАВОВА ДОПОМОГА ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ