Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 135 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

ІНФОРМАЦІЯ про підсумки роботи по розгляду звернень громадян у виконкомі Бахмутської міської ради у 2016 році

Переглядів: 1973
09.02.2017 - 08:38

Протягом року до виконкому міської ради надійшло 1208 звернень. З них 573 усних, 494 письмових, 85 електронних, 56 через органи влади вищого рівня.

У своїх зверненнях громадянами було порушено 1337 питань. Серед питань, що найбільше турбують громадян, залишаються питання житлово-комунального господарства, які складають 53,7% (748) до загальної кількості порушених питань.

Серед них переважають питання благоустрою – 30% (ремонт доріг, ліквідація дерев, зовнішнє освітлення),  утримання  та експлуатації житлового фонду – 22%, незгода з підвищенням тарифів, перерахунок за послуги з газопостачання – 13%.

В літній період у зв'язку зі складною аварійною ситуацією з водопостачанням жителів і підприємств в східній частині міста надходили масові звернення стосовно відсутності водопостачання – 85. Під час проведення ремонтних робіт керівництвом міської ради було організовано цілодобову роботу штабу з питань забезпечення підвозу води до мікрорайону «Східний».

Виходячи з проблематики питань, було продовжено активну роботу, спрямовану на подальше покращення ситуації у сфері житлово-комунального господарства.

У поточному році на об'єктах житлово-комунального господарства виконано великий обсяг робіт як за рахунок коштів місцевого бюджету, так і за рахунок залучених джерел.

Житлові будинки по вулиці Свято-Георгіївська з моменту введення їх в експлуатацію у 70-х роках не були оснащені системою централізованого водопостачання та водовідведення в цих будинках. У поточному році було вишукано можливість і виконана в повному обсязі реконструкція внутрішньобудинкової системи водопостачання та водовідведення. Роботи з підключення цих будинків до зовнішніх мереж водовідведення будуть виконані у 2017 році.

Виконано капітальний ремонт покрівель на 35 житлових будинках, велику допомогу в цьому надала благодійна організація АДРА.

Проведена робота по посиленню конструктивів, стяжці будинків, ремонту покрівель, міжпанельних швів, козирків, перекриттів на 12 житлових будинках на суму 3 млн. грн.

Максимальну за останні роки суму – 4 млн 600 тис. грн. - виділено з місцевого бюджету на капремонт прибудинкових територій 44 житлових будинків.

За рахунок коштів, що надходять від мешканців, силами житлово-експлуатаційних підприємств були виконані роботи по поточному ремонту житлового фонду на суму 8,5 млн. грн.

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету проведена реконструкція будівлі гуртожитку під житловий будинок на 16 квартир по вул. Гаршина,78а. Також тривають роботи з реконструкції будівлі під гуртожиток на 87 місць по вул. Південна, 2а.

Поточний ремонт доріг виконано на 47 вулицях міста на загальну суму 2,6 млн. грн.

Вжиті заходи дозволили задовольнити значну кількість звернень, які знаходились на тривалому додатковому контролі.

Друге місце посідають питання соціального захисту – 178 або 13,3%.  Серед звернень соціальної проблематики 45% складають питання надання матеріальної допомоги.

Відповідно до  «Комплексної програми по соціальному захисту окремих категорій громадян м.Бахмут на 2015-2018 роки» з місцевого бюджету надано матеріальну допомогу 446 особам на суму 147 тис.грн., у т.ч. 18 учасникам АТО на суму 17,8 тис.грн. та 4 сім’ям загиблих учасників АТО на суму 3,6 тис.грн.

Актуальними для громадян залишаються питання охорони здоров’я (43 або 3,2%), транспорту та зв’язку (47 або 3,5%), дотримання законності та правопорядку (60 або 4,5%).

За 2016 рік було зареєстровано 84 колективних звернень. Питання житлово-комунального господарства у  колективних зверненнях склали 77% (питання діяльності ОСББ, благоустрою міста, експлуатації житлового фонду). Крім того, надходили колективні пропозиції та зауваження від жителів міста щодо перейменування міста та вулиць міста на виконання Закону України про декомунізацію.

У 2016 році через урядову телефонну гарячу лінію зареєстровано  2163 звернення.

У зверненнях переважають питання соціального спрямування – 1572 або 72%. Серед цих питань левова частина - 1025 (65%) - стосувалась несвоєчасної виплати державних соціальних допомог (одиноких матерей та внутрішньо переміщених осіб), що стало наслідком несвоєчасного надходження коштів з держбюджету.

Крім того, збіднілість громадян спонукає громадян звертатись за матеріальною та гуманітарною допомогою для вирішення соціально-побутових проблем та оплати лікування.

На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян» рішенням Бахмутської міської ради від 27.04.2016  №  6/83-1464 затверджено Порядок розгляду електронних петицій, адресованих Бахмутській міській раді. Місто підключилось до єдиної системи місцевих електронних петицій, створеної в рамках проекту ««Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади». З початку роботи громадянами було ініційовано 45 петицій. Чотири петиції набрало необхідну кількість голосів, з них три  розглянуті на сесії Бахмутської міської ради, одна – перебуває на розгляді.

Продовжено організаційну роботу щодо виконання вимог Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Забезпечено щоденне функціонування «Телефону довіри», по 13 зверненнях надано доручення щодо вирішення питань.     

На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» проводились особисті та виїзні прийоми, «прямі лінії» телефонного зв’язку з населенням відповідно до графіків.

На виконання законодавства щодо надання безоплатної первинної правової допомоги юридичним відділом Бахмутської міської ради проводяться відповідні консультації для громадян. Прийнято 30 громадян.

Проведено 11 перевірок стану роботи зі зверненнями громадян.

За підсумками виявлених порушень притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3 особи.

Значна увага приділяється навчанню та наданню методичної допомоги з питань організації роботи зі зверненнями громадян. Проведено 2 семінари-практикуми з практичного застосування роботи зі зверненнями громадян.

Робота зі зверненнями громадян систематично висвітлюється в засобах масової інформації. 

У підрозділі «Звернення громадян» на офіційному веб-сайті міської ради розміщено графіки прийомів, інформаційно-аналітичні довідки, нормативно-правові акти.

Налагоджено цілодобову роботу інформаційно-диспетчерської служби «1505». Оперативну допомогу у вирішенні питань отримало 1280 громадян.

Виконкомом міської ради й надалі буде приділено увагу питанням якості розгляду звернень, додержання термінів розгляду звернень громадян, підготовки ґрунтовних відповідей заявникам.

Останні статті на сайті