Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 112 гостей.

ExportUA

Урядом удосконалено порядок надання державної соціальної допомоги деяким категоріям громадян

Переглядів: 2682
29.12.2016 - 08:53

30 листопада 2016 року № 890 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України « Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та відповідно до листа Міністерства соціальної політики України від 23.12.2016 № 7361/0/111-16 Верховна Рада України 06.12.2016 р. прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким вносяться зміни до низки Законів України, зокрема, до ст.5 Закону України «Про психіатричну допомогу» в частині надання грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним (далі-допомога).

Даними змінами передбачено.

Прийнятою постановою передбачено єдиний підхід при визначенні права на призначення державної соціальної допомоги, а саме, для фізичних осіб-підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи враховувати дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, чинного на відповідний місяць, для фізичних осіб-підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи,- трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, для фізичних осіб-підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи,- чотирьох розмірів прожиткового мінімуму.

З метою спрощення процедури подання документів громадянами, прийнятою постановою вилучено довідку про склад сім’ї із переліку необхідних документів. Інформація про склад сім’ї заявника зазначатиметься в декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

У новостворених об’єднаних  територіальних громадах прийом документів, необхідних для призначення державної соціальної допомоги, здійснюватиметься уповноваженою особою, яка передаватиме їх до органів соціального захисту для опрацювання.

З 01.01.2017 року розмір зазначеної допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більше, ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.

Останні статті на сайті