Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 132 гостя.

Урядовий портал

В Бахмуті відбувся семінар по патронатному вихованню

Переглядів: 2560
02.12.2016 - 11:58

На базі Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся одноденний семінар «Сімейний патронат: перспективи розвитку у Донецькій області», який організував та провів Донецький обласний центр для сім’ї, дітей та молоді.

Для участі у даному заході були залучені усі суб’єкти соціальної роботи м. Бахмута та Бахмутського району діяльність яких спрямована на роботу з сім’ями із дітьми. Начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Донецького обласного ЦСССДМ Тетяна Кузьменко довела до присутніх значимість та необхідність створення в громадах сімей патронатних вихователів.

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я під час перебування. Сім’я патронатного вихователя – це подружжя, в якому один із членів на професійній основі виконує обов’язки патронатного вихователя.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві .

Цілі патронатних вихователів

  • створення безпечного середовища для дитини;
  • попередження потрапляння дитини до інтернатних закладів;
  • задоволення базових потреб дитини в сімейних умовах;
  • забезпечення прав дитини;
  • виховання та розвиток дитини.

Завдання патронатних вихователів

  • забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини в період її перебування в патронатній сім’ї;
  • участь в створенні й реалізації індивідуального плану роботи з дитиною; 
  • соціально-педагогічна підтримка дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах;
  • забезпечення належних умов для проживання, харчування, навчання, фізичного та духовного розвитку;
  • сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини;
  • сприяння оздоровленню дитини;
  • створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю і здоров'ю дитини;
  • формування прив’язаностей дитини і її батьків;
  • підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання.

Патронатний вихователь – мама отримує заробітну плату, батько отримує винагороду за надані послуги. Соціальна допомога на утримання влаштованих дітей виплачується патронатному вихователю у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.

Бажаючі створити патронатну сім’ю можуть звернутися до Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради за адресою: м. Бахмут, вул. Сибірцева, 190 (т. 44-60-70, т. 44-03-78).

 

На базі Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся одноденний семінар «Сімейний патронат: перспективи розвитку у Донецькій області», який організував та провів Донецький обласний центр для сім’ї, дітей та молоді.

Останні статті на сайті