Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 82 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Легалізація заробітної плати – один з напрямків роботи Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області

Переглядів: 2000
15.11.2016 - 13:12

Дотримання вимог законодавства щодо оплати праці та забезпечення соціальних гарантій працюючих є одним із напрямків роботи Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

При проведенні аналізу звітності платників внесків за серпень 2016 року по місту Бахмуту та Бахмутському району виявлено, що за серпень 2016 року звітувало 1403 страхувальника. Розмір середньої заробітної плати найманих працівників склав 4120,50 грн., що втричі перевищує показник мінімальної заробітної плати по Україні. Але 50 відсотків страхувальників (698 СПД)  сплачують заробітну плату на рівні або менше мінімального розміру. Кількість застрахованих осіб, яким нарахована заробітна плата менше мінімального розміру, становить 1048 осіб або 4,5% від загальної кількості працюючих, їх середня  заробітна плата склала  889 грн.
Для того, щоб захистити  права застрахованих осіб, матеріали щодо роботодавців, які не дотримуються мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці найманих працівників, управління щомісячно надає до місцевих та районних органів виконавчої влади, державної фіскальної служби, управління держпраці. Спільно з органами влади проводяться наради, на яких заслуховуються керівники підприємств. В результаті проведених заходів протягом поточного року збільшено розмір заробітної плати 993 застрахованим особам.
Кожна працююча особа повинна розуміти, що страховий стаж залежить від нарахованої заробітної плати, яка повинна бути не менше мінімального розміру. З метою виключення помилок та недостовірності даних, які  можуть вплинути на розмір майбутньої пенсії, кожен повинен сам контролювати  зарплату, яку отримує офіційно. І робити це потрібно не тоді, коли вже досягнуто пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.
Перевірити розмір своєї нарахованої заробітної плати та факт сплати роботодавцем єдиного соціального внеску можливо, зареєструвавшись на ВЕБ - порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього необхідно  звернутись до управління Пенсійного фонду за адресою м.Бахмут, вул.Першина,24 (3 поверх, каб. 320)

Останні статті на сайті