Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Голова Держенергоефективності презентував німецьким інвесторам перспективи реалізації проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики на українському ринку

Переглядів: 1905
13.10.2016 - 12:09

11 жовтня 2016 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у II Українсько-німецькому бізнес-форумі, де розповів представникам німецьких компаній про перспективи ведення бізнесу у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні.

Сергій Савчук запевнив учасників форуму у тому, що скорочення споживання газу, розвиток використання відновлюваних джерел в Україні – це не пусті гасла. "Це дійсно мультиплікатор інвестицій, це точка росту нашої економіки. І наразі Агентство продовжує удосконалювати правове поле, щоб створювати сприятливі умови для роботи бізнесу та інвесторів", - повідомив він та додав, сьогодні опрацьовується питання створення конкурентного ринку тепла. Першим кроком до цього стане прийняття законопроекту № 4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел. 22 вересня законопроект прийнято Парламентом в першому читанні за основу.

"Минулого року ми дали змогу підняти "зелений" тариф, у тому числі для виробництва електроенергії з біомаси та біогазу. Враховуючи, що в Німеччині 9,5 тис біогазових установок, а в Україні – лише 11, ми вбачаємо створення величезного ринку для співпраці з німецькими партнерами, постачання та виробництва обладнання, залучення інвестицій у виробництво електроенергії з біомаси та біогазу", - поінформував Голова.

Це ж стосується і ринку виробництва сонячних панелей. Як зазначив Голова, після прийняття Закону № 514-VIII кількість домогосподарств, які встановили сонячні панелі, зросла на 84% за квартал. Ця тенденція зберігається і по сьогодні. "В Україні є 6,5 млн приватних домогосподарств, які можуть встановлювати подібні сонячні панелі. Тому є реальна нагода створити внутрішній ринок, залучати інвестиції та ставити заводи, які виробляють сонячні панелі. Їх буде значно легше виробляти тут, аніж завозити з Китаю", - зазначив С.Савчук.

Голова Агентства також розповів про переваги впровадження в українських містах когенераційних установок на біомасі. Агентством було розроблено типову модель такої установки потужністю 5.3 МВт електроенергії та 13 МВт теплової енергії. Вироблену електроенергію можна продавати за вже підвищеним "зеленим" тарифом – за 12,4 євроценти за кВт*год. Сума інвестицій у такий проект складе близько 16 млн євро, а термін його окупності - 3,5 роки.

У ході виступу Сергій Савчук також окреслив обсяги ринку термомодернізації житлових будівель і бюджетних установ та представив останні досягнення у цій сфері, акцентуючи увагу на позитивних зрушеннях щодо впровадження енергосервісу.

"Користуючись нагодою, хочу закликати німецький бізнес працювати на українському ринку. Ви точно знайдете надійне повернення своїх інвестицій. Уряд докладатиме максимум зусиль, щоб супроводжувати кожен Ваш проект. Адже поширення проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики для нас важливо з точки зору енергобезпеки, зайнятості населення, економічного зростання", - підсумував Голова.

Після виступу Сергій Савчук також надав відповіді на низку запитань від представників як німецького, так і українського бізнесу.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

11 жовтня 2016 року Сергій Савчук взяв участь у II Українсько-німецькому бізнес-форумі, де розповів представникам німецьких компаній про перспективи ведення бізнесу у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні.

Останні статті на сайті