Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 51 гість.

Донецька обласна рада

Відзначення Дня партизанської слави у школах та позашкільних навчальних закладах Управління освіти Бахмутської міської ради

Переглядів: 2677
26.09.2016 - 06:18

Є події, дати та імена людей, які увійшли в історію свого села, міста, країни. Про них складають легенди, пишуть книжки, їм присвячують пісні та вірші, а головне – про них зберігають священну пам'ять! Ця пам'ять передається із покоління в покоління та не дає згаснути тим далеким дням та подіям.

У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято.

Присутні мали змогу висловити подяку і шану всім захисникам Батьківщини, які в роки Другої світової війни внесли свій вклад у велику Перемогу. Розповідаючи про героїв партизанського руху, не могли не згадати героя-земляка Ликова Івана Григоровича, який захищав місто Соледар від фашистських окупантів. Звучали пісні та вірші у виконанні школярів міста та гуртківців Соледарського ЦДЮ. У виконанні акомпаніатора СЦДЮ Артура Руденко прозвучала пісня воєнних років «В землянке». Глядачів вразив виступ дуету ветеранів праці. Присутні переглянули відеоролик часів Другої світової війни, слайди про партизанський рух. Також їхній увазі була запропонована виставка літератури «Партизанськими стежками». Наприкінці свята ветеранам побажали міцного здоров’я, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту.

Рада лідерів шкільної республіки «Лідер» Бахмутської школи №7 підготувала низку заходів. Представники Міністерства Національного Відродження Агризкова Анастасія разом з Мироненко Катериною вирішили у формі усного журналу розповісти класним колективам про історію виникнення Дня партизанської слави та значення підпільно-партизанської боротьби з нацистськими окупантами. Окрему «сторінку» свого журналу дівчата присвятили діяльності Олександри Панасівни Колпакової, колишнього директора школи, яка під час нацистської окупації нашого міста створила підпільну організацію чисельністю понад 100 осіб, до якої входили її учні. Учні 9 класу презентували літературно-музичну композицію «Незламний дух юних сердець». У шкільній бібліотеці учні мали змогу ознайомитися з літературними творами, присвяченими мужності та героїзму підпільників, які стали грізною силою проти здійснення нацистами жахливого плану поневолення українського народу.

З метою ознайомлення дітей зі славетними людьми нашого краю, виховання любові до них у Соледарській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №14 з учнями 2 класу у шкільній бібліотеці пройшов тематичний урок «Згадаємо про партизанів – підпільників». Класний керівник Вікторія Лозова провела екскурсію шкільним музеєм і розповіла про Карівську спілку піонерів-підпільників селища Покровське Донецької області, яка діяла у 1942-1943 роках. Хлопчики з цікавістю розглядали макети бойових снарядів, які зберігаються у шкільному музеї і приміряли старенькі каски, які захистили не одного воїна від ворожої кулі. Слухаючи розповідь вчительки школярі розглядали альбом із старенькими фотографіями, на яких назавжди залишилися молодими наші земляки піонери-підпільники: Олена Нікуліна, Василь Носаков, Борис Метельов.

Відзначення Дня партизанської слави – лише мала частина того, що може зробити сучасне покоління для людей, які колись наближали перемогу в тилу ворога.

У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято. У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято. У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято. У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято. У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято. У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято. У рамках заходів до Дня партизанської слави, запланованих Управлінням освіти Бахмутської міської ради, Соледарським Центром дітей та юнацтва в міській бібліотеці-філіалі №7 було проведене міське свято.