Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 138 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

ІНФОРМАЦІЯ про підсумки роботи щодо розгляду звернень громадян у виконкомі Бахмутської міської ради у першому півріччі 2016 року

Переглядів: 2899
11.08.2016 - 05:13

Організація роботи із зверненнями громадян у виконкомі Бахмутської міської ради протягом І півріччя 2016 року спрямовувалась на виконання вимог законодавчих, нормативно-правових документів, забезпечення системної роботи з письмовими зверненнями громадян, їх особистого прийому та забезпечення конституційного права громадян на звернення.

Протягом І півріччя 2016 року до виконкому міської ради надійшло 593 звернення, що на 136 звернення або 32% більше, ніж у І півріччі 2015 року (427).

У своїх зверненнях громадянами було порушено 613 питань. Серед питань, що найбільше турбують громадян, залишаються питання житлово-комунального господарства, які складають 54% до загальної кількості порушених питань.

СТРУКТУРА основних питань, порушених зверненнях громадян за І півріччя 2016 року


Проблемними залишаються питання щодо утримання житлового фонду (ремонт покрівель, під’їздів, міжпанельних швів), управлінням будинками співвласниками багатоквартирних будинків.  

Продовжували надходити звернення щодо благоустрою міста (ліквідація дерев, ремонт доріг та тротуарів, зовнішнє освітлення, відвод стічних вод у приватному секторі).

Друге місце посідають питання соціального захисту - 90. Серед звернень соціальної проблематики більше половини (58% або 53) складають питання надання матеріальної допомоги. Громадян турбують питання забезпечення засобами реабілітації, соціальних виплат, забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Актуальними залишаються питання охорони здоров’я (23), транспорту та зв’язку (23), дотримання законності та правопорядку (23), аграрної політики та земельних відносин (17).

Протягом півріччя спостерігалось збільшення надходження колективних звернень на 18% - 40 (І півріччя 2015 року – 34). Питання житлово-комунального господарства у  колективних зверненнях склали 73% (питання створення ОСББ, визначення управителя у багатоквартирному будинку, експлуатація житлового фонду). Крім того, надходили колективні пропозиції та зауваження від жителів міста щодо перейменування міста та вулиць міста на виконання Закону України про декомунізацію.

На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян» рішенням Бахмутської міської ради від 27.04.2016  №  6/83-1464 затверджено Порядок розгляду електронних петицій, адресованих Бахмутській міській раді.

Місто підключилось до єдиної системи місцевих електронних петицій, створеної в рамках проекту ««Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади». З початку роботи громадянами було ініційовано 17 петицій. Три петиції набрало необхідну кількість голосів, з них дві - підтримано на сесії Бахмутської міської ради, одна – перебуває на розгляді.

Кожне п’яте звернення надійшло від громадян пільгової категорії.

За загальними підсумками розгляду звернень громадян контролювалось 82% (461), з них вирішено по суті  73% (361), у тому числі задоволено – 31% (104).

У нинішньому році продовжився ріст звернень до урядової «гарячої лінії». Надійшло 1072 звернення, що вдвічі більше, ніж за півроку 2015 року (549). 25% звернень надійшло від переселенців.

Як і в попередні роки, злободенними залишаються питання соціального захисту населення – 758 або 71% (589 – соціальні виплати, 90 – субсидії, 50 – надання матеріальної допомоги).

 Збільшення цих звернень зумовлено змінами  у законодавстві соціальної сфери щодо нарахування виплат одиноким матерям, умовами продовження довідки ВПО та  нарахування адресної допомоги, призначення субсидій.

Основні питання, порушені громадянами до урядової гарячої лінії


Також слід відмітити, що несвоєчасне надходження коштів з державного бюджету зумовило затримки всіх видів соціальних виплат та певне зростання кількості звернень. Як правило, ці звернення вирішується позитивно за декілька днів.

За звітний період помітно зросла кількість звернень комунального напрямку – з 37 до 207, що склало 20% до всіх звернень до урядової гарячої лінії. Левова частка цих звернень – 139 або 70% складали масові звернення щодо відсутності водопостачання (район Забахмутки; у м. Соледарі через заміну водоводу по вул. Лісній). 12 звернень щодо ремонту каналізації на прибудинковій території надійшло від жителів вул. Паризької Комуни, 1А у м. Соледарі (капремонт заплановано на ІІІ квартал поточного року).

Крім того, громадяни звертались за роз’ясненнями через зміни до законодавства щодо повірки приладів обліку енергоносіїв, зміни тарифів по газопостачанню, плати за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг та субсидій (63 звернення).

Питання житлової політики залишились на рівні того річчя – 26 звернень (обслуговування житлового фонду, надання житла, відновлення роботи ліфту).

Серед питань охорони здоров’я (17) основними були надання пільгових ліків, діяльність аптечних закладів, госпіталізація до медичних установ, робота швидкої медичної допомоги.

Було продовжено організаційну роботу щодо виконання вимог Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Забезпечено щоденне функціонування «Телефону довіри» (44-05-06), по 7 зверненнях надано доручення щодо вирішення питань.        

На виконання законодавства щодо надання безоплатної первинної правової допомоги юридичним відділом Бахмутської міської ради проводяться відповідні консультації для громадян. Прийнято 15 громадян.

Значна увага приділяється навчанню та наданню методичної допомоги з питань організації роботи зі зверненнями громадян. Проведено 2 семінари-практикуми з практичного застосування роботи зі зверненнями громадян з відповідальними особами за роботу зі зверненнями громадян структурних підрозділів міської ради, підприємств, організацій, закладів міста. На підставі затвердженого графіку одна особа пройшла стажування у загальному відділі Бахмутської міської ради.

Відповідно до річного графіку протягом звітного періоду проведено 8 перевірок стану організації роботи зі зверненнями громадян в структурних підрозділах міської ради, в організаціях, на підприємствах міста, що надають послуги населенню. За підсумками виявлених порушень притягнуто до дисциплінарної відповідальності 2 особи.

Налагоджено цілодобову роботу інформаційно-диспетчерської служби «1505». Оперативну допомогу у вирішенні питань отримало 519 громадян.

Кожний бажаючий має можливість направити електронне звернення у зручний час через офіційний веб-сайт Бахмутської міської ради (artemrada.gov.ua) у розділі «Звернутись до міського голови».

Щоденно мешканці міста зі своїми проблемами можуть звернутись до виконкому Бахмутської міської ради через громадську приймальню (каб. 104), залишивши письмове звернення або записавшись на прийом до керівників Бахмутської міської ради.

Надалі зусилля виконавчих органів Бахмутської міської ради будуть направлені на вдосконалення зворотного зв'язку з населенням, підвищення персональної відповідальності керівників структурних підрозділів міськради, підприємств, що надають послуги населенню, за належну організацію роботи із зверненнями громадян, якісне виконання робіт за зверненнями.