Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

В Артемівську відкрився центр допомоги для органів самоорганізації та громадських активістів

Переглядів: 1526
31.07.2015 - 07:20

Давно хочете вирішити проблему на своїй вулиці, є пропозиції і ідеї для створення більш комфортних умов, але немає знань, як це правильно реалізувати? Донецький обласний ресурсний центр обіцяє підтримку всім активним жителям міста, які мають на меті реалізацію місцевих ініціатив та розвиток локальної демократії. Отримати консультації можна за адресою вул. Сибірцева, 19.

На презентації центру для представників громадськості, квартальних комітетів та керівників ОСББ також обговорювали зв'язок децентралізації та територіальної реформи з самоорганізацією жителів громади.

«Органи самоорганізації - це якраз і є той мозковий штурм, який необхідний для децентралізації, для поліпшення якості життя громади. Саме органи самоорганізації населення в останній рік вирішили масу проблем, які держава вирішити не змогло - допомога військовим, дітям-сиротам, переселенцям, людям похилого віку, які опинилися в зоні конфлікту », - говорить співробітник центру Світлана Сікварова.

Згідно із законом органи самоорганізації можуть впливати на міські програми, брати участь в культурних проектах, контролювати роботу з благоустрою. Якщо орган самоорганізації існує більше року, місцева влада повинна делегувати йому частину своїх повноважень.

Співробітники центру пояснили, що можуть надати не тільки методичну допомогу по процедурі, а й, спираючись на досвід, впроваджений в інших містах, допоможуть вирішити нагальні проблеми оптимальним шляхом.

«Ми ставимо собі за мету якомога глибше вивчити закони, які дають вам можливості вирішувати нагальні проблеми, що виникли в суспільстві», - заявила голова асоціації «Відродження та розвиток» Надія Опалюк.

Голови квартальних комітетів також поділилися своїми успіхами - в комітеті «Центральний» вже замінили водопровід, на Ступка тільки починають об'єднувати жителів.