Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

Пам’ять людська не забуде повік

Переглядів: 1885
19.05.2016 - 08:07

До Дня вшанування пам`яті жертв політичний репресій вчитель історії школи-інтернату №1 Сергій Братушка разом із бібліотекарем Людмилою Бурцевою підготували літературно-бібліотечну годину «Пам`ять людська не забуде повік». Цей день, згідно з президентським указом №431/2007 «Про заходи у зв`язку з 70-ми роковинами Великого терору-масових політичних репресій 1937-1938», відзначається щорічно у третю неділю травня.

Під час літературної години учнів старших класів через документально-історичні дані, документальні фільми та художнє слово було ознайомлено з трагічними подіями в історії України, з масовими репресіями, головним наслідком яких було фізичне винищення активної та інтелектуальної частини нації та моральне розтління тих, кого терор не торкнувся. Сергій Братушка поділився спогадами про своїх рідних, яких теж у свій час торкнулося чорне крило політичних репресій.

Ця страшна трагедія знайшла гарячий відгук у серцях дітей, сприяла відродженню національної пам`яті щодо пережитого нашим багатостраждальним українським народом на шляху до незалежності.

В пам`ять жертв репресій була запалена свічка, і учні вшанували хвилиною мовчання невинно загублених тоталітарним режимом.

Пам’ять людська не забуде повікПам’ять людська не забуде повікПам’ять людська не забуде повік

Останні статті на сайті