Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 167 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Заява на спрощену систему оподаткування, або на застосування іншої групи платників єдиного податку подається до 16 березня

Переглядів: 2441
11.03.2016 - 06:53

Щоб працювати в умовах спрощеної системи оподаткування, або перейти на іншу групу платників єдиного податку, не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу треба подати заяву.

Суб’єкт господарювання, який є платником  інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року (п.п.298.1.4 п.298.1 ст.298 ПКУ).

За умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених Податковим Кодексом України для обраної групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп  платників єдиного податку, шляхом подання  заяви (п.п. 298.1.5 п.298.1 ст.298 ПКУ).

При цьому, у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість у порядку, встановленому ПКУ, у разі обрання ним першої або другої групи чи ставки єдиного податку, встановленого для третьої групи, яка включає податок на додану вартість.

Останні статті на сайті