Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 74 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

Шляхи реалізації патріотичного виховання обговорювались на нараді вихователів-методистів дошкільних установ

Переглядів: 2807
30.10.2015 - 12:45

У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів.

Учасники зустрічі розглянули питання стану методичної діяльності щодо реалізації задач патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.

Методист міського методичного кабінету відділу освіти Ірина Нікітіна ознайомила присутніх з порядком денним, актуалізувала проблеми методичного супроводу національного виховання та націлила учасників наради на пошук можливих шляхів їх вирішення. Також довела результати стану складання річних планів роботи дошкільних навчальних закладів, в яких головною стратегією було визначення шляхів громадянського виховання дошкільників як головного орієнтира сучасності. Були відзначені позитивні моменти, труднощі та проблеми річного планування методичної роботи, а також - основні прийоми роботи з удосконалення планування. З метою усунення недоліків було запропоновано створити ініціативну групу з розробки сучасної моделі річного плану дошкільної установи та обговорити алгоритм на сумісному засіданні Школи молодого методиста «Крок назустріч» та клубу для молодих завідувачів «Резерв».

Була заслухана інформація щодо стану психологічного супроводу організації літнього оздоровлення дітей дошкільного віку, яку підготувала Коршун Юлія, практичний психолог Центру практичної психології та соціальної роботи відділу освіти. Вона охарактеризувала стан роботи практичних психологів дитсадків у літній період, що сприяв полегшенню адаптації дітей-новачків, включав роботи з дітьми пільгових категорій, забезпечував широке інформування батьків та педагогів про психологічні аспекти виховання дошкільнят.

З інформацією про проведення Днів діагностики, регулювання та корекції  виступила методист міського методичного кабінету відділу освіти Нікітіна Ірина, яка повідомила про наслідки аудиту планування та організації контролю за якістю навчально-виховного процесу. Було відмічено, що вихователі-методисти перевірених закладів ведуть циклограми, дотримуються методики проведення аналізу, проводять підготовчу роботу, однак не завжди планується повторювальний контроль за виконанням рекомендацій, не систематично проводиться щомісячний аналіз відвідувань, потребують доопрацювання винесені рекомендації. Було наголошено про необхідність системи проведення підсумкових занять, ведення  актів оцінювання відкритих показів занять та «екранів профмайстерності» за висновками аналізу.

Вихователі-методисти дитсадків №17 Тамара Юнг, ДНЗ№ 31 Галина Балалуєва, ДНЗ№55 Інна Поспєлова, ДНЗ№58 Марина Скоробагатько представили звіт-презентацію щодо забезпечення духовного розвитку, виховання в дітей патріотизму і толерантності. Вихователі-методисти мали можливість обмінятися думками з приводу подальшої роботи щодо реалізації визначених пріоритетів дошкільної освіти міста.

У різному учасникам наради нагадали про заходи міського «патріотичного марафону», акцентували увагу на співпраці з засобами масової інформації, закріпили наставників за молодими вихователями-методистами дитсадків, рекомендували напрямки підготовки до міського семінару керівників та міських методичних об’єднань. Наприкінці зустрічі були доведені результати конкурсу «Наші діти у віночку, наче квіти у садочку».

У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.У жовтні 2015 року у вечірній школі відбулася нарада вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів. Учасники зустрічі розглянули питання патріотичного виховання в умовах сучасного дошкільного закладу.