Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 163 гостя.

ExportUA

Надання пояснень

Переглядів: 884
Питання: 

Як надати пояснення у разі зупинення реєстрації податкової накладної?

Відповідь: 

У разі відповідності податкових наклад­них/розрахунків коригування Критеріям згідно з п. 201.16 ст. 201 Податкового кодек­су формується квитанція про зупинення ре­єстрації такої податкової накладної/розра­хунку коригування, яка надсилається поста­чальнику (продавцю) та отримувачу (покуп­цю) — платнику податків.

Пунктом 201.16 ст. 201 Податкового ко­дексу встановлено право платника податку подати протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов'язання, відображеного у такій по­датковій накладній/розрахунку коригуван­ня, пояснення та/або копії документів, за­значені у пп. «в» пп. 201.16.1 цього пункту.

Пояснення можна подати у вигляді пові­домлення щодо подання документів про підтвердження реальності здійснення операцій за відмовленими ПН/РК за фор­мою ХР)1312601, яке формується за кожни­ми окремо податковою накладною/розрахун­ком коригування, реєстрацію яких зупинено в ЄРПН. Копії документів до такого повідо­млення додаються у вигляді окремих додатків за формою ДР)1360101 у форматі РОР (розмір кожного додатка має не перевищувати 2 МБ).