Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Подання таблиці даних платника

Переглядів: 651
Питання: 

У якому випадку і як саме подається Таблиця даних платни­ка податків?

Відповідь: 

Пунктом 74.2 ст. 74 Податкового кодексу України (далі — Податковий кодекс) запрова­джено систему автоматизованого моніторин­гу відповідності податкових накладних/роз­рахунків коригування критеріям оцінки сту­пеня ризиків, достатніх для зупинення реє­страції таких податкових накладних/розра­хунків коригування в Єдиному реєстрі подат­кових накладних (далі — ЄРПН).

Так, починаючи з 01.07.2017 р. згідно з п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу реєстра­цію податкової накладної/розрахунку коригу­вання у ЄРПН може бути зупинено у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, у ра­зі відповідності такої податкової накладної/роз­рахунку коригування сукупності критеріїв оцін­ки ступеня ризиків, достатніх для зупинення їх реєстрації у ЄРПН (далі — Критерії), затвер­джених наказом Мінфіну України від 13.06.2017 р. № 567 (далі — наказ № 567).

Отже, у разі отримання платником по­датків квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригу­вання в ЄРПН платник має право подати на розгляд комісії ДФС України, яка при­ймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування у ЄРПН або відмову в такій реєстрації, інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків за формою, встановленою наказом № 567, яка є додатком до Критеріїв.

Таблиця має містити тільки ті коди УКТ ЗЕД і КВЕД, які дійсно відповідають діяль­ності платника, стосовно якого зупинено по­даткову накладну, і платником отримано кви­танцію про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Таблиця даних платника податків відпо­відно до п. 4 Критеріїв наказу № 567 пода­ється винятково в електронному вигляді засобами електронного зв'язку, визначени­ми ДФС України («Єдине вікно» або «Елек­тронний кабінет платника податків»).