Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 11.01.2017 №3

Переглядів: 985

Про організацію харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради   у 2017   році

Заслухавши інформацію від 15.12.2016 № 01-5737-06 начальника Управління освіти Бахмутської міської ради Рубцової М.А. щодо організації харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради  у 2017 році, згідно з Комплексною програмою по соціальному захисту окремих категорій громадян в м.Бахмуті на 2015-2018 роки, затвердженою рішенням Артемівської міської ради від 29.10.2014 № 6/56-1073, із внесеними до неї змінами, відповідно   до   Закону   України   від   21.12.2016  № 1801-VIII  «Про Державний бюджет України на 2017 рік», постанов Кабінету Міністрів  України: від 19.06.2002 №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» із внесеними до неї змінами, від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» із внесеними до неї змінами, Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002  № 667,  із внесеними до нього змінами, Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329, рішення  Бахмутської міської ради від 24.12.2016  № 6/95-1712 «Про міський бюджет м. Бахмута на 2017 рік», керуючись Законами України: «Про освіту» в редакції від 23.03.96 № 100/96-ВР із внесеними до нього змінами,   від 13.05.99 №651-XIV «Про загальну середню освіту» із внесеними до нього змінами, від 01.06.2000 № 1768-III «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», із внесеними до нього змінами, від 11.07.2001 №2628-III «Про дошкільну освіту» із внесеними до нього  змінами, ст.ст. 32, 34, 52 Закону України від 21.05.97 №280/97-ВР «Про  місцеве  самоврядування в  Україні» із внесеними до нього змінами, виконком Бахмутської міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Інформацію начальника Управління освіти Бахмутської міської ради Рубцової М.А. щодо організації харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради у 2017  році, прийняти до відома.
  2. Управлінню освіти Бахмутської міської ради (Рубцова) забезпечити в установленому законодавством порядку укладання з суб'єктами господарювання договорів на організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради на 2017  рік за бюджетні кошти.                                            
  3. Запропонувати підприємствам та фізичним особам - підприємцям, з якими укладено договори на організацію харчування учнів в 2017 році за бюджетні кошти:
    1. Організувати повноцінне харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій: учнів з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», учнів із сімей загиблих учасників антитерористичної операції.
    2. Забезпечити своєчасне постачання у шкільну мережу продуктів харчування в повному обсязі, асортименті та належної якості.
  4. Запропонувати Управлінню Держпродспоживслужби в Артемівському районі (Шульженко), відділу торгівлі, громадського харчування, побутових та платних послуг Бахмутської міської ради (Чистякова) забезпечити здійснення постійного контролю за організацією харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради.
  5. Встановити, що:
    1. Батьки або особи, що їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у розмірі 60 відсотків від вартості харчування на день.
    2. Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", діти із сімей загиблих учасників антитерористичної операції, які відвідують групи у дошкільних навчальних закладах, та діти, що перебувають у санаторних дошкільних навчальних закладах (групах) для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу, спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах) для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку, згідно висновків психолого-медико-педагогічної комісії, забезпечуються безкоштовним харчуванням за рахунок бюджетних коштів.
    3. Знижка з плати для батьків за перебування дітей у дошкільних навчальних закладах сім’ям, які мають трьох або більше дітей, становить    50 відсотків від батьківської плати.
    4.  Батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється Законом України «Про Державний бюджет України» звільняються від плати за харчування дитини у дошкільних навчальних закладах та за утримання одного вихованця в Бахмутській загальноосвітній школі–інтернаті I-II ступенів №1 Бахмутської міської ради Донецької області.
    5.  Учні загальноосвітніх денних шкіл з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", із сімей загиблих учасників антитерористичної операції та учні 1-4 класів отримують безкоштовне харчування за рахунок бюджетних коштів.
    6. За утримання одного вихованця в Бахмутській загальноосвітній школі–інтернаті I-II ступенів №1 Бахмутської міської ради Донецької області батьки або особи, які їх замінюють, вносять щомісячну плату у розмірі 20 відсотків середньомісячного сукупного доходу на одного члена сім'ї.
  6. Фінансовому управлінню Бахмутської міської ради (Ткаченко) спільно з Управлінням освіти Бахмутської міської ради (Рубцова) забезпечити у повному обсязі фінансування харчування учнів  Бахмутської загальноосвітньої школи – інтернат  I-II ступенів № 1 Бахмутської міської ради Донецької області, вихованців дошкільних навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради, учнів 1-4 класів у загальноосвітніх навчальних закладах Управління освіти Бахмутської міської ради, учнів пільгових категорій у загальноосвітніх навчальних закладах Управління освіти Бахмутської міської ради у 2017 році, згідно з розрахунками (додатки 1,2,3,4).
  7. Вважати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 10.08.2016 № 170 «Про організацію харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Бахмутської міської ради та професійно-технічних навчальних закладів у м. Бахмуті, м. Соледарі, м. Часів- Ярі  у 2016-2017 навчальному році».
  8. Організаційне виконання рішення покласти на Управління освіти Бахмутської міської ради (Рубцова), Фінансове управління Бахмутської  міської ради (Ткаченко).
  9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Точену В.В., першого заступника міського голови Савченко Т.М.

Міський голова                                                                        О.О. РЕВА

ДолученняРозмір
Файл Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 11.01.2017 №3
Про організацію харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Управління освіти Бахмутської міської ради у 2017 році
24.93 KB