Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Зміни у порядку електронного адміністрування ПДВ

Переглядів: 1391

Кабінетом Міністрів України постановою від 19.07.2017 р. № 536 внесено зміни до Порядку елек­тронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого власною постановою від 16.10.2014 р. № 569 (далі — Порядок № 569).

Змінами Порядок № 569 приведено у відповідність із нормами Податкового кодексу, які діють з початку 2017р., зокрема:

  • виключено положення, пов'язані із відкриттям додат­кових електронних рахунків сільгосппідприємствам, які застосовували спеціальний режим оподаткування ПДВ;
  • врегульовано питання перенесення значення реєстра­ційної суми платника податку, що реорганізу­ється;
  • передбачено можливість сплати до бюджету податко­вих зобов'язань за уточнюючими розрахунками через електронні рахунки в СЕА-

Повернення надміру сплачених податкових зобов'я­зань з податку, зарахованих до бюджету з електронно­го рахунку платника податку в порядку, визначеному п. 200'.5 ст. 200' Податкового кодексу, здійснюється шляхом перерахування таких коштів виключно на елек­тронний рахунок платника податку, а у разі його відсут­ності на дату звернення платника із заявою про повер­нення надміру сплачених податкових зобов'язань з по­датку чи на дату фактичного повернення коштів — шля­хом перерахування на поточний рахунок платника по­датку в установі банку.

Визнано такою, що втратила чинність, постанову від 25.01.2012 р. № 73 «Про затвердження критеріїв, у ра­зі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».