Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

З якої дати в податкових накладних зазначати код «2» із метою отримання сільгоспдотації

Переглядів: 718

Датою включення до Реєстру є дата внесення контролюючим органом до Реєстру запису про включення. Датою набуття сільгоспвиробником статусу отримувача бюджетної дотації є перше число звітного податкового періоду (місяця), у якому досягнуто обсяги, визначені в пп. 1 п. 5 Порядку № 179, за результатами якого подано заяву.

Згідно з п. 6 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307, платники ПДВ, включені до Реєстру, у разі здійснення операцій із постачання власно вироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених п. 161.3 Закону № 1877, складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код «2».

Отже, податкові накладні з кодом «2» у другій частині порядкового номера такої податкової накладної можуть складати й реєструвати в ЄРПН лише сільгоспвиробники, унесені до Реєстру, починаючи з дати внесення їх до Реєстру.

Таким чином, податкові накладні, складені платником ПДВ за операціями з постачання сільгосптоварів, визначених ст. 161 Закону № 1877, та зареєстровані в ЄРПН до дати внесення такого платника до Реєстру, у додатку 9 та в окремих графах (рядках) додатків 1 та 5 до декларації з ПДВ не відображаються. Такі податкові накладні відображаються в податковій звітності з ПДВ у загальновстановленому порядку.

(Індивідуальна податкова консультація від 06.06.2017 р. № 476/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)