Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна рада

Про санаторно-курортне лікування та відпочинок громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС

Переглядів: 1628

 З 1 січня 2017 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 Цим Порядком визначено новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

 Безоплатне забезпечення путівками проводитиметься шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку за надання послуг із санаторно-курортного лікування або відпочинку, але в межах бюджетних призначень. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016     № 1029 встановлено розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2017 році становить:

  •  для осіб, віднесених до категорії 1, - 5 250 гривень;
  •  для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), - 17 390 гривень;
  •  для дітей, яким установлено інвалідність, пов'язана з Чорнобильською катастрофою, - 10 840 гривень.

 Вищевказаним Порядком передбачено укладання договору між санаторно-курортним закладом, управлінням праці та соціального захисту населення і постраждалою особою, яка  перебуває на обліку черговості  для забезпечення  санаторно-курортними путівками в 2017 році. При цьому постраждалі мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу. За бажанням, вони можуть здійснювати доплату за надання додаткових послуг за рахунок власних коштів у разі недостатньої суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі.

 Також за бажанням громадянина, у разі відмови від отримання санаторно-курортного лікування, буде виплачуватися грошова компенсація у розмірі середньої вартості путівки в Україні, що встановлюватиметься Кабінетом Міністрів України щороку. Однак, зазначена норма набирає чинності з 1 січня 2018 року.

 За додатковою інформацією необхідно звертатися до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за адресою: м. Бахмут, вул. Горбатова, 57, каб.15, тел.44-63-99.