Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 134 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

На Донеччині удвічі зросли надходження податку на нерухоме майно

Переглядів: 666

За перший квартал 2017 року місцеві бюджети Донецької області отримали 10,7 млн грн податку на нерухоме майно, що майже удвічі, або на 5,3 млн грн перевищує надходження перших трьох місяців минулого року.

Майже 97% від усіх перерахувань зазначеного податку до бюджетів належить власникам майна – юридичним особам. На податковому обліку ГУ ДФС у Донецькій області перебуває 1849 юридичних осіб, що є власниками майже 8 тис. об’єктів нерухомості. Цьогоріч задекларована ними сума податку складає 63,1 млн грн, що на 8,6 млн грн більше у порівнянні з показниками 2016 року. У першому кварталі 2017 року юридичні особи вже сплатили 10,4 млн гривень.

Нагадуємо, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

За період січень-березень поточного року власники нерухомості –  фізичні особи перерахували податку на нерухоме майно у 7,5 разів більше, ніж  за відповідний період минулого року, сплативши понад 347 тис. гривень.

Зміни в оподаткуванні нерухомого майна та постійна робота фахівців фіскальних органів області та органів місцевого самоврядування з визначення та встановлення обґрунтованих ставок податку вже забезпечили суттєве зростання надходжень до місцевих бюджетів регіону.