Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 264 гостя.

Витрати відрядженого на таксі — додаткове благо

Переглядів: 1629

У разі якщо юридична особа компенсує своєму найманому працівникові витрати на таксі, які були понесені ним під час відрядження як у межах території України, так і за кордоном, сума зазначеної компенсації підлягає обкладенню ПДФО як додаткове благо.

Оскільки лише положення Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну України від 13.03.1998 р. № 59 (далі — Інструкція № 59), містять поняття автомобільного транспорту загального користування, то в разі вирішення питання щодо оподаткування суми відшкодованих витрат на таксі, понесених найманим працівником під час відрядження в межах території України, слід керуватися цією Інструкцією.

Відрядженому в межах території України працівникові відшкодовуються витрати на проїзд (у т.ч. перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) до місця відрядження та назад у розмірі вартості проїзду повітряним, залізничним, водним й автомобільним транспортом загального користування (крім таксі) з урахуванням усіх витрат, пов’язаних із придбанням проїзних квитків і користуванням постільними речами в поїздах, і страхових платежів на транспорті.

Витрати за користування таксі чи оренду автотранспорту під час відрядження за кордоном можуть бути відшкодовані платнику податку лише з дозволу керівника підприємства (згідно з підтвердними документами).

Беручи до уваги те, що витрати на таксі, котрі були понесені найманим працівником під час відрядження як у межах території України, так і за кордоном, не підлягають обов’язковому відшкодуванню, але за рішенням керівника юридичної особи ці витрати були відшкодовані працівнику, то сума таких витрат вважатиметься додатковим благом.

(Лист ГУ ДФС у м. Києві листі від 17.03.2017 р. № 5586/10/26-15-13-01-12).