Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 45 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Сплата ПДВ по уточнюючих розрахунках

Переглядів: 1090

Законом України від 21.12.2016 № 1797-УШ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в УкраїнІ"(далі Закон №1797) внесено зміни до пункту 200і.6 статті 200і Податкового Кодексу, якими запроваджено обов'язковість сплати до бюджету податкових зобов'язань з ПДВ по уточнюючих розрахунках до податкових декларацій через ПДВ - рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ. Для цього ДФС України формуються окремі реєстри для перерахування ПДВ до бюджету.
З метою забезпечення формування зазначених реєстрів ДФС доопрацьовано програмне забезпечення АС «Податковий блок»/облік ПДВ/формування реєстрів на сплату.
Так, реєстри типу «5» у розділі «формування реєстрів на сплату» сформовані для перерахування податку до бюджету в разі подання платником податку уточнюючих розрахунків до податкових декларацій.
    Платник зобов’язаний сплати нараховані суми ПДВ (р.18.1Б) по уточнюючих розрахунках шляхом перерахування коштів з власного поточного банківського рахунку на електронний рахунок в СЕА у термін не пізніше дати подання уточнюючого розрахунку.
Сума штрафної санкції, самостійно розрахованої платником у уточнюючому розрахунку (р.18.3Б) та сума пені за несвоєчасну сплату узгодженого грошового зобов'язання (п.п. 129.1.1 статті 129 Кодексу), повинні бути сплачені з власного поточного банківського рахунка до бюджету (бюджетного рахунку ПДВ) у загальновстановленому порядку (стаття 50 Кодексу), тобто не пізніше дати подання уточнюючого розрахунку.
(Лист ДФСУ від 17.02.2017 №3956/7/99-99-12-03-01-17)