Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Урядовий портал

За рік митники Донеччини видали майже 1580 сертифікатів до країн ЄС

Переглядів: 1518

Вже рік, як в Україні впроваджено економічну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами (далі – Угода).  В рамках Угоди впродовж 2016 року Донецькою митницею ДФС видано 1577 сертифікатів форми EUR.1, з яких:
1572 сертифікати – відповідно до Угоди;  
5 сертифікатів – відповідно до Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами Європейської асоціації вільної торгівлі.
В середньому кожного місяця митницею видається 131 сертифікат.
В рамках адміністративного співробітництва між Європейським Союзом і Україною відповідно до Угоди протягом січня - грудня 2016 року Донецькою митницею ДФС здійснено верифікацію та підтверджено достовірність 23 декларацій інвойс про походження товару з України.  
Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС:
-    Італія –335;
-    Німеччина – 275;
-    Словаччина – 198;
-    Польща –153;
-    Словенія – 152.
Найбільша кількість сертифікатів видана на наступні товари: «свинець», «сплав свинцю», «прокат листовий», «сталеві сляби», «натуральний бджолиний мед», «частини прокатного стану», «частини плавильної машини».
Як вже повідомлялось раніше, протягом 2016 року в рамках Угоди Донецькою митницею ДФС наданий статус уповноваженого (схваленого) експортера Державному підприємству «Артемсіль». Зазначеним підприємством у 695 випадках підтверджено українське походження товарів (сіль кам'яна для промислового виробництва, сіль кухонна харчова кам’яна) із застосуванням декларації інвойс про походження товару.
Аналіз експортних операцій свідчить про  позитивну динаміку щодо зростання експорту до країн ЄС. Так, у порівнянні з 2015 роком відсоток експорту до країн ЄС від загального обсягу експорту  по вартості збільшився на 3%  або майже на 64 млн долларів, по вазі ж спостерігаєтся зростання експорту на понад 260 тис. тонн.