Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Через півтора роки чоловік обійняв сина завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома» (відео)

Переглядів: 2271

Півтора роки не наважувався повернутись додому в Україну колишній учасник незаконного збройного формування т.зв. "ДНР", поки родина не дізналася про програму СБ України «На тебе чекають вдома».

Мешканець Краснолиманського району Донеччини приєднався до бойовиків під час захоплення місцевості терористами. Він чергував на блокпостах та не брав участі у бойових діях і репресіях проти мирного населення. Після звільнення району силами антитерористичної операції чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, залишив бойовиків та переховувався у Російській Федерації. Тим часом на Донеччині його дружина сама виховувала сина та шукала можливості повернути чоловіка в сім'ю.

Про програму СБ України «На тебе чекають вдома» родина колишнього бойовика дізналась із засобів масової інформації та звернулась за допомогою до співробітників СБУ.

Спецслужба у взаємодії з Національною поліцією ретельно вивчила обставини перебування чоловіка у "народного ополчення"  та за сприяння Державної прикордонної служби організовано його повернення в Україну. У цей же день він звернувся до місцевого відділення Нацполіції із добровільною заявою про скоєний ним злочин та обставини виходу з незаконного збройного формування.

За результатами розгляду матеріалів кримінального провадження суд підтримав клопотання прокурора та звільнив громадянина від кримінальної відповідальності на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Наразі, мешканець Краснолиманського району Донеччини закликає всіх бойовиків скласти зброю та повертатися до мирного життя.

 

Прес-центр СБ України