Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 122 гостя.

Верховна рада України

Замовлення Витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку через мережу Інтернет

Переглядів: 5344
06.08.2015 - 11:30

З 20 липня 2015 року почав працювати новий функціонал Державного земельного кадастру який дає можливість громадянам замовляти відомості з Державного земельного кадастру у формі витягу про земельну ділянку через мережу Інтернет.

Насамперед нагадаємо про особливості надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку у формі витягу згідно із Законом України «Про Державний земельний кадастр» та Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 1051

На отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку мають право:

  1. Власники, користувачі даної земельної ділянки або уповноважені ними особи (за довіреністю);
  2. Спадкоємці осіб, зазначених у пункті 1, або уповноважені ними особи (за довіреністю);
  3. Особа, якій належить речове право на дану земельну ділянку.
  4. Інші особи, які зазначені в частині 5 статті 38 Закону України «Про Державний земельний кадастр» та в пункті 175 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 1051.

Відмова у наданні відомостей з Державного земельного кадастру надається у формі повідомлення у разі, коли:

  1. У Державному земельному кадастрі відсутні запитувані відомості;
  2. Із заявою про надання відомостей з Державного земельного кадастру звернулася неналежна особа (див. пункт А)
  3. Документи подані не в повному обсязі та/або не відповідають вимогам, встановленим законом.

Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі Витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку здійснюється на платній основі.

Розмір плати за надання послуги визначений Порядком справляння плати за надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами платних адміністративних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України  від 1 серпня 2011 р. № 835.

Насьогодні розмір плати за надання Витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку адміністративної послуги становить 53 (п’ятдесят три) грн. 00 коп.

Також може бути утримана певна комісія банку за проведення платежу.

Отже, на комп’ютері, підключеному до мережі Інтернет, за допомогою веб-браузера зайдіть на Публічну кадастрову карту України за посиланням - http://map.land.gov.ua.

На Публічній кадастровій карті України знайдіть за кадастровим номером земельну ділянку, на яку Ви хочете замовити Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (далі по тексту – Витяг з ДЗК).

Натисніть курсором миші на обраній ділянці і в меню, що відкриється, натисніть «Замовити Витяг».

Уважно й достовірно заповніть форму у вікні, що відкриється.

В даній формі необхідно вказати достовірні дані стосовно особи, що замовляє (та буде отримувати) Витяг з ДЗК.

Найкраще, щоб при замовленні Витягу з ДЗК через мережу Інтернет -  «Прізвище Ім’я По-батькові» Замовника Витягу співпадало з «Прізвищем Ім’ям По-батькові» власника або користувача земельної ділянки.

Поля, що є не обов’язковими для заповнення, в яких ви не плануєте вказувати інформацію, потрібно залишити пустими, не вказуючи в них такі символи як – прочек, дефіс, зірочка тощо.

Також, при заповненні форми, потрібно обрати Центр надання адміністративних послуг (далі по тексту - ЦНАП), в якому Замовник бажає отримати Витяг з ДЗК.

Зокрема необхідно ввести код у форму захисту від спаму та надати «дозвіл на обробку Ваших персональних даних» шляхом проставлення галочки у відповідній графі.

Після заповнення та перевірки на правильність заповнення усіх полів форми, натисніть кнопку «Сформувати запит».

Ви побачите повідомлення про успішне формування замовлення та необхідність оплати адміністративної послуги перед тим, як замовлення буде направлене на виконання.

Для оплати адміністративної послуги натисніть на слово «Посиланням».

Вас буде переадресовано на платіжний сервіс LiqPay, за допомогою якого Ви зможете здійснити оплату адміністративної послуги (за допомогою платіжної картки, платіжного терміналу тощо).

Навіть при присвоєнні замовленню номеру, воно відправляється на опрацювання державним кадастровим реєстраторам, виключно тільки після того, як Ви успішно оплатите замовлену послугу.

Після того, як Ви сплатите кошти за адміністративну послугу, Вам на електронну пошту буде направлено лист, в якому буде інформація про те, що Ви успішно сплатили за послугу та відповідно Ваше замовлення успішно оформлене та передане на опрацювання.

Протягом кількох днів Вам на електрону пошту надійде лист, в якому буде вказано, що Ваше замовлення опрацьоване. Також, у листі буде зазначено дата та час надходження документів до обраного Вами ЦНАПу.

Після цього Ви можете з’явитися з документом, що посвідчує особу (паспорт), у обраний при замовленні Витягу з ДЗК ЦНАП для отримання відповідних паперових документів.

За роз'ясненнями та більш детальною інформацією безкоштовно звертайтеся до Відділу Держземагентства у м. Артемівську Донецької області за адресою:
м. Артемівськ, вул. Артема, 35,
3 поверх, каб. 301, 302
або
за телефоном 0(6274) 4-15-88

Останні статті на сайті