Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 125 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

«Співробітництво та добровільне об’єднання територіальних громад»

Переглядів: 1956
10.06.2015 - 13:53

29-30 травня 2015 року в м. Вінниця відбувся семінар з обміну досвідом  з питання «Співробітництво та добровільне об’єднання територіальних громад» . В ньому взяли участь директор Донецького обласного ресурсного центру в м. Артемівськ – Опалюк Надія та начальник організаційного відділу Артемівської міської ради  - Тетяна Чернікова.

На семінарі  був  розглянутий Закон України «Про добровільне об’єднання громад» на прикладі громад Вінницької області, а саме Северенівської  та Жмеринської територіальних громад. 

У ході обговорення цієї теми представники усіх ресурсних центрів України висловили надію що Верховна Рада України все ж таки прийме  низьку законів про місцеву ініціативу,місцевий референдум та про загальні збори, які так потрібні для втілення Закону Україну «Про децентралізацію влади».

На при кінці учасники семінару  прийшли до висновку, що про об’єднання громад потрібно розповідати і надавати доступну інформацію людям. Об’єднання  повинно бути обов’язково добровільним і з цією ініціативою, повинні виступити самі  мешканці  територіальної громади.

Останні статті на сайті