Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 64 гостя.

Верховна рада України

Пізнавальні заходи до Дня Конституції у пришкільному таборі «Усмішка» Артемівського НВК №11

Переглядів: 5818
19.06.2015 - 06:39

Усе у Всесвіті, природі та суспільстві живе і діє за певними законами, бо жити в безладі не можна. Є закони Божі, є суспільні, є закони природи. Тому з давніх-давен люди намагалися впорядкувати своє життя за певними правилами та законами. Так виникали конституції. Від часу проголошення незалежності України в 1991 році Україна ще довго жила за Конституцією 1977 року, прийнявши понад 200 поправок до Основного Закону нашої країни. І лише 28 червня 1996 року було прийнято нову Конституцію України, яка затвердила нові державні символи країни, визнала суверенітет і територіальну цілісність держави, проголосила основні права та обов’язки своїх громадян.

День Конституції – це державне свято України, яке щорічно відзначається 28 червня в день прийняття Конституції України. Із метою гідного відзначення 19-ї річниці Конституції України, на виконання Указу Президента України, у пришкільному таборі з денним перебуванням «Усмішка», який діє при Артемівському НВК №11, було проведено корисні та пізнавальні заходи. На виховних годинах «Українська символіка», «Твори добро і вічний будеш в пам'яті людей» вихованці табору з цікавістю слухали про історію створення та існування конституцій у різні періоди життя нашої держави, виникнення та прийняття державних символів, відвідали виставки художньої, наукової, історичної літератури, документів, фотографій, присвячених утвердженню незалежності України і державних символів України в шкільній бібліотеці. Школярі стали учасниками мовного свята «Відчуй красу рідного слова» в міській дитячій бібліотеці, присвяченого державній мові – українській, статус якої як державної затверджено 10 статтею Конституції України.

Про свої права та обов’язки юні громадяни дізнавалися з інформаційно-пізнавальної вікторини «Конституція в дії», яка була організована в міському краєзнавчому музеї. Творчий колектив табору «Усмішка» виступав перед своїми товаришами з концертною програмою «Україна – одна єдина». Юні спортсмени продемонстрували свою силу, спритність та швидкість у змаганнях «Ми – діти України». Юні художники продемонстрували свої вміння в конкурсі малюнків на асфальті «Я малюю Україну», «Конституція дає право…».

Завершилося відзначення 19-ї річниці Конституції України урочистою лінійкою «Видатні діячі українського державотворення, борці за незалежність» в актовій залі НВК із подальшим покладанням квітів до обеліска Слави у міському парку.

Пізнавальні заходи до Дня Конституції у пришкільному таборі «Усмішка» Артемівського НВК №11Пізнавальні заходи до Дня Конституції у пришкільному таборі «Усмішка» Артемівського НВК №11