Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Майбутні керівники дошкільних навчальних закладів м. Артемівська на варті безпеки вихованців

Переглядів: 2178
26.03.2015 - 10:55

Екологічні, економічні негаразди нинішнього суспільства та низка інших негативних чинників зумовлюють актуалізацію проблеми охорони життя маленьких і дорослих громадян нашої держави. Саме тому одним із пріоритетних напрямів діяльності сучасного дошкільного навчального закладу є організація роботи з питань безпеки життєдіяльності усіх учасників освітнього процесу.

Пошуку шляхів вирішення питань забезпечення безпеки життєдіяльності в умовах дитячого садка було присвячене засідання клубу «Перспектива» для резерву керівників дошкільних установ, яке відбулось на базі дошкільного навчального закладу комбінованого типу, ясел-садка №40 «Посмішка».

На початку зустрічі керівник клубу, спеціаліст відділу освіти з питань дошкільної освіти Рязанцева Вікторія, акцентувала увагу присутніх на аспекти управлінського супроводу діяльності з формування безпечної поведінки у дітей та дорослих, визначила пріоритетні напрями реалізації керівних функцій завідувача: систематична робота з кадрами щодо підвищення рівня професійної майстерності у сфері безпеки життєдіяльності дітей; створення здоров’язбережувального безпечного розвивального середовища. Крім того, учасники засідання в процесі методичного діалогу з’ясували особливості використання нормативно-правових документів, що регламентують діяльність з вищеозначеної проблеми.

Котляр Тетяна, завідувач дошкільної установи №40 «Посмішка», презентувала досвід роботи з реалізації управлінського циклу проведення Тижня безпеки дитини, поділилася своїми думками щодо підготовки педагогів до впровадження дієвих форм роботи з дітьми, батьками, працівниками: міні-тренінгів, зустрічей з цікавими людьми, занять у Школі екстремальних ситуацій, тощо. Водночас, майбутні керівники дитячих садків взяли участь у марафоні творчих знахідок з організації тематичних тижнів у закладах освіти міст Артемівська, Часів Яру, Соледара.

Обговорення проблемних ситуацій з цивільного захисту, попередження надзвичайних ситуацій, антитерористичного захисту, яке провела завідувач дошкільного закладу №47 «Оленка» Тетяна Гавжєєва, дозволило виробити практичні навички присутніх з реалізації заходів, спрямованих на попередження надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, при проявах тероризму.

Цікавою виявилась виставка-презентація теоретико-практичних матеріалів на допомогу керівникам дитячих установ з питань організації роботи з безпеки життєдіяльності, підготовлена творчою групою керівників дитячих садків №№16, 40, 47. Завідувач дошкільного закладу №16 «Ромашка» Чичайкіна Юлія ознайомила слухачів з електронною добіркою презентацій, навчальних мультфільмів, консультацій, зразків локальних документів дошкільної установи, тощо, спрямованою на підвищення рівня професійної компетентності педагогів щодо формування у всіх учасників навчально-виховного процесу ціннісного ставлення до свого здоров’я, поліпшення якості навчально-виховної роботи з питань особистої безпеки та захисту життя.

На думку учасників клубу «Перспектива», проведене засідання дало змогу окреслити перспективи подальшої роботи в даному напрямку та визначити дієві засоби співпраці з дітьми, батьками та членами колективу.

Пошуку шляхів вирішення питань забезпечення безпеки життєдіяльності в умовах дитячого садка було присвячене засідання клубу «Перспектива» яке відбулось на базі ясел-садка №40 «Посмішка».Пошуку шляхів вирішення питань забезпечення безпеки життєдіяльності в умовах дитячого садка було присвячене засідання клубу «Перспектива» яке відбулось на базі ясел-садка №40 «Посмішка».Пошуку шляхів вирішення питань забезпечення безпеки життєдіяльності в умовах дитячого садка було присвячене засідання клубу «Перспектива» яке відбулось на базі ясел-садка №40 «Посмішка».

Останні статті на сайті