Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Школярі Артемівська – учасники нового навчального проекту «Відкривай Україну»

Переглядів: 3581
04.03.2015 - 07:39

Наприкінці лютого в актовій залі Артемівської школи №18 для учнів шкіл м. Артемівська був проведений перший навчальний семінар Всеукраїнського проекту «Відкривай Україну». Основна тема цього заходу - «Музика». Організатори проекту наголосили: «Програма має на меті пробудити в молодому поколінні відчуття зв’язку з культурою і традиціями України, але робити це ми хочемо так, як іще не робив ніхто.

Ми будемо використовувати сучасні методи і новітні технології, щоб це було цікаво, весело, свіжо, та водночас – глибоко й щиро. Започаткування проекту дасть змогу окремо від шкільної програми здобути знання про те, як зародились на рідній землі і розвивались шість напрямів мистецтва. Музика, образотворче мистецтво, література, кіно, танці і мода допоможуть всім нам відкрити для себе Україну. Та, щоб усе це не залишилося просто словами, ми пропонуємо учням розробити власні проекти і створити свою нову, сучасну Україну».

У цей день на сцені було гамірно і весело. Хтось грав на музичних інструментах вперше, хтось був майстром своєї справи, маючи за плечима музичну освіту, але головне – усі зрозуміли, як цікаво творити музику, і зовсім неважливо, на чому ви граєте: барабані, гітарі, скрипці або на відрах, чашках чи, навіть, шлангах.

Використовуючи інтерактивні ігрові технології, команда волонтерів проекту (Леся Рой, Віктор Тімохін, Володимир Шолохов, музичний гурт "Телері», Настя Мельниченко) показали, що кожен, при бажанні, може стати музикантом. Учасники дізналися про основи будь-якого музичного твору: ритм, мелодію, гармонію і спробували на сцені разом з професійними музикантами зробити свої перші музичні етюди. Найактивніші отримали призи і подарунки, та всі по-новому відчули чарівну неповторність музики.

Унікальність проекту полягає у можливості дітям не лише відкрити Україну для себе, але й відкрити себе Україні: кожна команда розповість про свою школу та місто створеними творчими наробками, які будуть розміщені на сайті http://www.ukraineopen.net/ (останній термін здачі відеоролика по темі «Музика» 8 березня 2015 року).

Відео творчих проектів команд буде дивитися вся країна, це означає, що і ми відкриваємось для України.

34

Останні статті на сайті