Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 125 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Розпочато громадське обговорення Стратегії реформування системи охорони здоров’я

Переглядів: 2147
11.12.2014 - 08:03

Наказом МОЗ України від 24 липня 2014 р. № 522 було затверджено Положення про Стратегічну дорадчу групу з питань реформування системи охорони здоров’я України. До її складу увійшли 12 українських та міжнародних експертів, відібраних за результатами відкритого конкурсу. Координаційну раду, основними завданнями якої є забезпечення діяльності (організації, планування, координації) експертних груп та ухвалення підготовлених ними документів, очолює новопризначений міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі. Окрім нього, до складу Координаційної ради входять ще 6 експертів. 27 листопада Стратегічна дорадча група з питань реформування системи охорони здоров’я (СДГ), оприлюднила на своєму сайті (http://www.healthsag.org.ua) проект Стратегії реформування системи охорони здоров’я України на період 2015–2025 рр. (далі - проект Стратегії), яка є рамковим документом, що визначає зміст, бачення, принципи, пріоритети, завдання та основні заходи для вітчизняної галузі охорони здоров’я на наступні 10 років.

Громадське обговорення проекту Стратегії буде відбуватися як в електронному режимі, так і в форматі публічної дискусії. Воно розпоч­ато 5 грудня 2014 р. й триватиме до лютого 2015 р. Для участі в обговоренні всі бажаючі можуть попередньо зареєструватися, заповнивши відповідну форму на сайті СДГ.

Розклад громадських обговорень:

  • 12 грудня, Київ: галузеве обговорення (пацієнти);
  • 15 грудня, 9:00, Київ: галузеве обговорення (фармсектор), приміщення EBA;
  • 19 грудня, Київ: галузеве обговорення (представники приватної медицини);
  • 15 січня, Харків: публічне обговорення;
  • 21 січня, Дніпропетровськ: публічне обговорення;
  • 27 січня, Вінниця: публічне обговорення;
  • 30 січня, Львів: публічне обговорення;
  • 4 лютого, Одеса: публічне обговорення.

СДГ готова почути думки громадськості, експертного середовища, пацієнтів, бізнесу, лікарів та інших зацікавлених осіб, аби врахувати найбільш слушні з них у документі.

Проект Стратегії містить наступні розділи:

  • основні положення;
  • здоров’я населення та стан системи охорони здоров’я; основні питання політики;
  • партнери, цінності, цілі та завдання майбутньої системи охорони здоров’я України;
  • побудова системи охорони здоров’я: стратегічні можливості для України — забезпечення та надання послуг; фінансування охорони здоров’я; управління; важливі внески в систему охорони здоров’я;
  • побудова нової системи охорони здоров’я; розробка концепції та план дій — короткострокові (2015–2016 рр.), середньострокові (2017–2020 рр.) та довгострокові (2018 р. та на майбутнє) заходи.

Документ передбачає реформування МОЗ України. Розробники проекту Стратегії вважають, що профільне міністерство слід позбавити управлінських функцій, таких як закупівлі, управління лікарнями, обслуговування та ремонт лікарень, підкреслюючи його важливість у прийнятті політичних рішень. Зокрема, мова йде про створення закупівельного агентства та інших організацій, що працюють незалежно, таких як агентство з ліцензування та акредитації медичних закладів, фармацевтичне агентство, яке відповідатиме за реєстрацію та ліцензування фармацевтичної продукції, а також фармаконагляд; агентство оцінки технологій охорони здоров’я.

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по матеріалах сайту Аптека.ua

Останні статті на сайті