Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Ігор Білоус: «Через махінації з ПДВ з кишені кожного українця шахраї поцупили понад 1500 грн.»

Переглядів: 3540
27.11.2014 - 09:15

«Через махінації з ПДВ у 2013 році з Державного бюджету було вкрадено 70 млрд. грн., тобто з кишені кожного українця шахраї поцупили понад 1500 грн. Цю ситуацію треба кардинально виправляти. На сьогоднішній день, Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» з 1 січня 2015 року вводиться система електронного адміністрування ПДВ, яку ніхто не скасовував. Ми будемо проводити велику роз’яснювальну роботу з приводу різних питань введення електронного адміністрування, адже це складний податок, що вимагає складного обговорення», - про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час прямого ефіру на радіо «Голос столиці».

Ігор Білоус зазначив, що Державна фіскальна служба займається імплементацією нової системи адміністрування ПДВ.

«Реформу адміністрування ПДВ буде реалізовано. ПДВ це системоутворюючий податок у Європейському Союзі, як, до речі, і в нас. Зараз у нас ставка податку на додану вартість одна з найменших серед країн Європи. Проблема не у самому податку, а в його адмініструванні. Протягом останнього півроку ми виявляли злочині схеми навколо цього податку, які вказують на крадіжки десятків мільярдів гривень щороку. Щоб побороти ці схеми і саму можливість ухилення від сплати податку  ПДВ за допомогою фіктивного кредиту, ми запропонували, як системне рішення, впровадження електронного адміністрування ПДВ», – наголосив Ігор Білоус.

«Цей закон сприятиме наведенню дисципліни в платіжних відносинах в країні в цілому. Треба наголосити, що основні правила адміністрування ПДВ, до яких звикли платники, це все у новому законі зберігається. Треба буде лише забезпечити сплату ПДВ, а це призведе до нових грошових стосунків, а саме – пришвидшення розрахунків між контрагентами та розрахунків з постачальниками»,– підкреслив Ігор Білоус, Голова Державної фіскальної служби України. Принята новая форма НДС-отчетности

Останні статті на сайті