Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Дошкільна освіта - запорука успішного навчання в початковій школі

Переглядів: 5374
21.11.2014 - 14:10

Згідно з планом роботи освітнього округу №1 «Старт» на 2014-2015 н. р., з метою реалізації принципу наступності та перспективності у навчанні між дошкільною та початковою ланками освіти 19 листопада в Артемівській школі №5 пройшов педагогічний полілог. У ньому взяли участь методист і вихователі дитячого садка №36, вчителі перших класів й адміністрація школи.

У рамках заходу педагоги показали змістовні та захоплюючі уроки, творчо підійшовши до їх організації та проведення. Яскраві враження залишив урок природознавства, який провела вчитель Ольга Наголенко. Вона вдало використала метод дослідження при вивченні теми «Кристали у природі. Сіль». Діти та гості з цікавістю спостерігали за дослідами, які дали можливість у доступній формі ознайомити першокласників з науковими поняттями.

Приємною несподіванкою для присутніх став урок навчання грамоти. Учитель Наталя Конюшенко приділяла значну увагу розвитку вмінь дітей, використовуючи всі види мовленнєвої діяльності. Учні разом з казковими героями вивчили нову букву «Б», виконали різноманітні пізнавальні завдання, розгадали загадки, склали речення, попрацювали з дитячою книгою.

Цікавим був урок математики, на якому учитель Вікторія Білик створила атмосферу казки. Діти, виконуючи математичні вправи, допомогли Колобку втекти від лісових звірів.

Відвідавши уроки у перших класах, вихователі дитячого садка змогли оцінити рівень сформованості навчальних умінь та навичок у своїх вихованців.

У Державному стандарті початкової загальної освіти зазначено, що початкова освіта спрямована на всебічний розвиток молодших учнів та повноцінне оволодіння ними всіма компонентами навчальної діяльності, тому в доборі змісту необхідно враховувати його неперервність. За круглим столом учасники педагогічного полілогу розглянули форми та методи сумісної роботи, які допоможуть забезпечити наступність у вихованні і навчанні дітей. У ході обговорення заступник директора з НВР Алла Мащенко, зупинилася на Державних вимогах початкової школи, а методист дитячого садка Катерина Крижановська розкрила мету та завдання дошкільної освіти.

Як підсумок, була розроблена модель співробітництва педагогічного колективу початкової школи та дошкільного навчального закладу на освітньому окрузі.

Згідно з планом роботи освітнього округу №1 «Старт» на 2014-2015 н. р., з метою реалізації принципу наступності та перспективності у навчанні між дошкільною та початковою ланками освіти 19 листопада в Артемівській школі №5 пройшов педагогічний полілог. Згідно з планом роботи освітнього округу №1 «Старт» на 2014-2015 н. р., з метою реалізації принципу наступності та перспективності у навчанні між дошкільною та початковою ланками освіти 19 листопада в Артемівській школі №5 пройшов педагогічний полілог. Згідно з планом роботи освітнього округу №1 «Старт» на 2014-2015 н. р., з метою реалізації принципу наступності та перспективності у навчанні між дошкільною та початковою ланками освіти 19 листопада в Артемівській школі №5 пройшов педагогічний полілог. Згідно з планом роботи освітнього округу №1 «Старт» на 2014-2015 н. р., з метою реалізації принципу наступності та перспективності у навчанні між дошкільною та початковою ланками освіти 19 листопада в Артемівській школі №5 пройшов педагогічний полілог.