Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

День української писемності та мови в садочку «Кульбабка» м. Артемівська

Переглядів: 4524
12.11.2014 - 09:52

9-го листопада – День української писемності та мови. Святкується він на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова. Мелодійна, ніжна, солов’їна – не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову.

У дошкільному навчальному закладі яслах-садку №39 «Кульбабка» з метою виховання у дітей бажання оберігати, плекати та звеличувати українську мову було проведено ряд заходів: театралізована вистава «В гостях у ляльки Оксани»; інсценівка віршика В.Бойко «Півник» для дітей ясельних груп «Сонечко», «Ладунки»; заняття-подорож «Мова моя калинова» в середній групі «Веселка»; виховний захід «Допоки є Шевченка мова, то доти Україна є…» в старших групах.

Для працівників і батьків ДНЗ організована виставка художньої літератури письменників рідного краю, проведена консультація для вихователів «Мова вихователя – зразок для наслідування».

Батьки ознайомились з довідковою інформацією щодо відзначення Дня писемності та мови в батьківських групових куточках, їм були вручені буклети «Моя чарівна українська мова» з історією рідної мови.

Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко казав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Тож любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

9-го листопада – День української писемності та мови. Святкується він на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.9-го листопада – День української писемності та мови. Святкується він на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.9-го листопада – День української писемності та мови. Святкується він на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія._ds9-го листопада – День української писемності та мови. Святкується він на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Останні статті на сайті