Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Всеукраїнська акція «За чисте довкілля» нікого не залишила осторонь

Переглядів: 5996
23.04.2014 - 13:49

У рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», відповідно до наказу відділу освіти від 11.03.2014 № 123 «Про проведення двомісячника з озеленення та благоустрою закріплених за закладами освіти Артемівської міської ради територій», з метою формування у школярів ціннісного ставлення до праці, виховання у них працелюбності, любові до рідного міста, поліпшення стану довкілля у навчальних закладах міст Артемівська, Часів Яра та Соледара пройшли трудові десанти під назвою «Наша праця – нашому місту».

Екологічна ситуація в нашій країні визначає, що серед багатьох напрямків навчально-виховної роботи з дітьми екологічне виховання набуває дедалі більшої актуальності. Заплановані заходи пройшли цікаво та змістовно. Працювали всі, від малого до великого.

Малеча дошкільного навчального закладу №4 «Лелеченька» висаджували насіння овочевих культур, вчилися доглядати за ними. Дошкільнята дитсадка №6 «Барвінок» разом з педагогами виготовили екологічну газету «Природа навколо нас» та низку екологічних знаків з охорони оточуючого середовища, які розмістили на території закладу та мікрорайону. Діти ДНЗ №25 «Дзвіночок» разом з батьками та працівниками закладу висадили чимало різноманітних квітів, засіяли клумби, впорядкували газони, обновили та частково пофарбували обладнання на ділянках.

В Артемівській школі №2 в рамках акції «За чисте довкілля» була проведена ціла низка заходів: виховні години «Малюкам про сміття», конкурс саморобок з бросового матеріалу, тренінги «Як утилізувати сміття», розповсюдження листівок жителям мікрорайону з рекомендаціями, як покінчити з забрудненням під’їздів та вулиць, збирання макулатури, висадка дерев, суботники на території школи та в сквері.

Учні школи №12 прибрали територію в сквері біля пам'ятника воїнам–афганцям. Школярі Артемівської школи–інтернату №1 та школи №24 провели прибирання території Північного ставу. На подвір’ї Артемівської школи №7 відбулася висадка молодих дерев, а також генеральне прибирання прилеглих до школи територій, меморіальної дошки пам’яті першого директора школи Колпакової О.А.

Учні Соледарських шкіл №14 та №13 разом з учителями працювали на пришкільній території, де впорядкували закріплені за класами ділянки. Робота продовжилася у міському парку відпочинку: старшокласники прибирали міський ігровий дитячий майданчик, молодші школярі працювали біля пам’ятника Невідомого солдата.

В місті Часів Яр пройшло озеленення та благоустрій Парку Бойової Слави: учні 11-х класів шкіл №15 та №17 висадили декоративні яблуні на території Парку. Майбутні випускники разом із класними керівниками залишать по собі добру згадку про свої вчинки у рідному місті.

Діти, вчителі, техпрацівники шкіл №№ 1, 10, 11, 18 провели суботники на території шкіл, перетворюючи сіре й неприємне після зими подвір’я на прекрасний зелений острівець, прикрашений деревами й кущами. Школа №4 прибрала біля могили Невідомого солдата. Випускники початкової ланки школи №5 висадили паркову алею, інші діти розчищали русло річки Бахмут. На Ступках добре попрацювали учні школи №9, прибравши паркову зону разом з громадською організацією «Рада мікрорайону Ступки».

Проведення акцій такого роду у наших школах та дитсадках – вже традиція, бо працюючи разом, діти привчаються до порядку, вчаться любити свій дитсадок, свою школу, своє місто, свою Батьківщину.

 

izobrazhenie_013cimg3237p4171231dscn3707

Останні статті на сайті