Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Донецька обласна рада

Інформація щодо безоплатного поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і інвалідів війни.

Переглядів: 4400
14.04.2014 - 14:00

Відповідно до ст.14  Закону України «Про поховання та похоронну справу» в частині організації поховання і ритуального обслуговування рішенням виконкому Артемівської міської ради №139 від 13.04.2011р затверджено Порядок проведення на території Артемівської міської ради безоплатного поховання та фінансування витрат на поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни.

Організація поховання і ритуального обслуговування здійснюється з урахуванням необхідного мінімального переліку вимог, затвердженого Міністерством регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.

         Виконавцю волевиявлення або особі, що зобов’язалася поховати померлого (загиблого) учасника бойових дій або інваліда війни, надаються наступні послуги:

- оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання;

- доставка предметів похоронної належності (завантаження на складі, перевезення, вивантаження на місці призначення та перенесення до місця знаходження тіла померлого);

- надання транспортних послуг (один автокатафалк та один автобус супроводження);

- перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місяця поховання;

- організація поховання і проведення ритуалу;

- надання труни;\

- надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи без нього);

- копання могили (викопування ручним чи механізованим способом, спускання труни у могилу, закопування, формування намогильного насипу);

- надання урни;

- кремація;

- поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарій ніші).

         Вартість ритуальних послуг, визначених для забезпечення безоплатного поховання, не повинна перевищувати середню ціну на відповідні ритуальні послуги, що склалася у регіоні. Станом на 01.01.2014р середньо-регіональна вартість одного поховання у Донецькій області складає 1894,10грн.

         Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов’язалася поховати померлого (загиблого) учасника бойових дій або інваліда війни.

         Витрати на проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій або інвалідів війни здійснюються за рахунок коштів обласного бюджету на основі договору щодо проведення розрахунків з організацією при наданні пільг на ритуальні послуги, укладеного ритуальною службою з управлінням праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради, шляхом перерахування коштів на рахунок виконавця ритуальних послуг.

         Ритуальною службою, яка надає мінімальний перелік ритуальних послуг для організації проведення безоплатного поховання померлих учасників бойових дій, інвалідів війни визначено Комунальне підприємство «Артемівський ККП» (м.Артемівськ, вул.Леніна,19, тел.44-51-69) та ПП Косик І.А. (ритуальна служба «Пам'ять» м.Артемівськ, вул.Горбатова, 76б, тел. 099-0565845)