Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Великий Кобзар був, є і буде генієм сучасності, - Тамара ЛУК'ЯНЧУК

Переглядів: 3923
16.01.2014 - 07:05

Донецькі працівники освіти сьогодні за круглим столом обговорили, як в школах регіону проведуть Рік Тараса Шевченка. Зокрема, говорили і про духовну спадщину класика у вимірі національних пріоритетів сучасності.

Заступник голови облдержадміністрації Тамара ЛУК'ЯНЧУК зазначила, що цей рік - не просто данина творчості Тараса Шевченка, а й визнання його місця в нашій історії і культурі.

- Сьогодні, для нас, працівників сфери освіти, найголовніше - донести до підростаючого покоління розуміння величі, таланту і геніальності Кобзаря, - сказала Тамара ЛУК'ЯНЧУК. Вона також додала, що для цього в області проведуть багато заходів, деякі з яких почалися вже в кінці минулого року.

Так, 28 січня в Донецькій обласній філармонії офіційно стартує Рік Тараса Шевченка. Багато тематичних заходів проведуть в регіоні в березні, проте на цьому вшанування Кобзаря не завершиться. Протягом всього року на Донеччині будуть проходити тематичні семінари та вебінари, а також різні конкурси та змагання.

До участі в «шевченківських» заходах залучаються і студенти. Так, для вузівської молоді цього року пройде конкурс, присвячений творчості Кобзаря. Ініціювали його проведення самі студенти. У січні будуть оголошені результати першого етапу конкурсу, після чого він пройде на обласному рівні.

Нагадаємо, 2014 рік оголошений Президентом України Роком Тараса Шевченка.

Останні статті на сайті