Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Дошкільні навчальні заклади Артемівська – територія добра і милосердя

Переглядів: 4838
05.12.2013 - 15:15

Щорічно 3 грудня під егідою Організації Об'єднаних Націй відзначається Міжнародний день інвалідів. Він об'єднує всіх небайдужих до долі людей з особливими потребами. Та найбільше нашої уваги потребують діти з обмеженими можливостями.

В дошкільних установах Артемівська за підтримки відділу освіти в цей день були проведені заходи під гаслом: «Дошкільний навчальний заклад – територія добра і милосердя».

Протягом дня в дитячому садку № 49 «Кріпиш» для дітей молодших груп проводились тематичні сюжетно-рольові ігри «Лікарня» (оволодіння навичками допомоги, чемного ставлення до дітей з особливими потребами), для дітей старшого дошкільного віку - бесіда-розвага «Цветик-Семицветик» (виховання співчуття, соціальних навичок), спортивна розвага «В здоровому тілі - здоровий дух» (дбайливе ставлення до свого здоров’я).   

Вихованці дошкільної установи № 47 «Оленка» залюбки взяли участь у розвагах «Подаруй ласкавинку» та «День доброти», під час яких дітям пропонували   ігри на формування соціальної компетентності «Посварились - помирились», «Подаруй своє серце», «Лагідні слова», «Нитки дружби», «Комплімент».

Педагоги дитячого садка № 40 «Посмішка» провели «Уроки доброти» за творами Костянтина Ушинського і Василя Сухомлинського та музичну розвагу «Якщо добрий ти…» за участю сучасних мультиплікаційних та казкових персонажів. Було організовано акцію «Передай добро один одному», яка складалася з двох етапів: під час першого вихованці ДНЗ разом з вихователями виготовляли серця з підручних матеріалів в техніці колаж, а під час другого - найвдаліші вироби разом з солодкими гостинцями були передані громадським інспектором дошкільного закладу Наталею Герасименко дітям-інвалідам мікрорайону.

В ДНЗ № 17 «Орлятко»  дітям – інвалідам, що виховуються в закладі,  були вручені сувеніри-саморобки, зроблені руками їх одноліток. Разом з вихователями та кастеляншею діти старших груп виготовили м’які іграшки-подарунки для дітей-інвалідів, які мешкають в мікрорайоні цього дошкільного навчального закладу.

З метою інформаційного забезпечення в цей день для батьків працювали стенди, присвячені Міжнародному дню інвалідів, була організована виставка сімейних газет «Теплі долоні дитинства», «Мама, тато, я – дружна родина!». Вони отримали пам’ятки «Правила розумних і турботливих батьків», «Як правильно виховувати дошкільника», «Десять помилок  батьків у вихованні дитини».

Усі заходи, які проводилися 3 грудня в дитячих садках, були спрямовані на прояв чуйності, людяності, співпереживання до дітей з особливими потребами. Проте педагоги-дошкільники вважають, що до теми турботи про людей, які потребують допомоги, потрібно звертатися не тільки один раз на рік, а постійно, і намагаються так робити.

Дошкільні навчальні заклади Артемівська – територія добра і милосердяДошкільні навчальні заклади Артемівська – територія добра і милосердяДошкільні навчальні заклади Артемівська – територія добра і милосердя

Останні статті на сайті