Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 149 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Музичні керівники дитсадків Артемівська знайомитимуть дошкільників з основами театрального мистецтва

Переглядів: 4416
29.11.2013 - 12:27

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Кожній дитині – можливості для розвитку творчих здібностей», за підтримки відділу освіти Артемівської міської ради  наприкінці листопада 2013 року на базі дошкільного закладу № 40 «Посмішка» відбулося перше засідання методичного об’єднання для музичних керівників дошкільних установ за темою: «Здійснення особистісно-орієнтованого підходу до дітей на основі модульно-інтегрованих видів дитячої діяльності».

Існує багато форм і методів всебічного розвитку дітей, але театралізована діяльність посідає особливе місце, бо гра, радість та навчання в ній невід’ємно поєднані. Кожна дитина  має задатки творчих здібностей,  і головне завдання педагогів – зуміти їх розкрити.

Розпочалося засідання за правилами театру із зустрічі з «капельдинером» в фойє, де педагоги мали змогу «придбати» білети за умовні відповіді на запитання щодо правил театрального життя. Впродовж тематичного дня театру в дитсадку вони відвідували «гримерку», «костюмерну» та були активними учасниками всіх дійств, що розігрувались.

В ході засідання методист міського методичного кабінету відділу освіти Ірина Нікітіна повідомила про проведення Року дитячого театру та ознайомила з умовами Всеукраїнського фестивалю дитячого театрального мистецтва. Завідувач дошкільного закладу № 40 Тетяна Котляр розповіла про напрямки роботи музичного керівника по ознайомленню дошкільників з основами театрального мистецтва. Керівник методичного об’єднання музичний керівник дитсадка № 25 Ірина Чамор провела експериментальний майданчик «Ваш вихід», під час якого музичні керівники змогли проявити свою творчість та акторські здібності в театральних експромт-мініатюрах.

Зацікавленість викликав перегляд авторської театральної вистави «Як Павучок друзів шукав», яку підготували вихованці дошкільного закладу  № 40 під керівництвом музичного керівника Олесі Демидович та фізичного керівника Вікторії Костіної.

 Наприкінці засідання методист міського методичного кабінету Ірина Нікітіна зазначила, що театральне мистецтво є унікальним засобом розвитку дошкільнят, адже воно  допомагає розвивати творчі здібності в тих дітях, у  кого вони вже проявились, а також в тих,  у кого вони ще «сплять». 

Наприкінці листопада 2013 року на базі дошкільного закладу № 40 «Посмішка» відбулося перше засідання методичного об’єднання за темою: «Здійснення особистісно-орієнтованого підходу до дітей на основі модульно-інтегрованих видів дитячої діяльності».Наприкінці листопада 2013 року на базі дошкільного закладу № 40 «Посмішка» відбулося перше засідання методичного об’єднання за темою: «Здійснення особистісно-орієнтованого підходу до дітей на основі модульно-інтегрованих видів дитячої діяльності».