Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 81 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Про співпрацю дітей з дорослими та взаємодію в колективі йшлося на семінарі в ДНЗ № 10

Переглядів: 5049
25.11.2013 - 12:01

Кожна дитина унікальна та неповторна, але повноцінною особистістю вона може стати тільки в суспільстві. На виконання соціальних ініціатив Президента України «Забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти», за підтримки відділу освіти Артемівської міської ради 21 листопада 2013 року на базі дошкільного навчального закладу № 10 «Кристалик» пройшов міський семінар для керівників дошкільних установ за темою: «Здійснення соціалізуючої функції дошкільного закладу в становленні активної особистості на підставі впровадження сучасних технологій співпраці».

Якщо раніше батьки і педагоги сприймали дитячий садок, як установу, відповідальну за здоров'я та підготовку дитини до школи, то сьогодні, поряд з цими аспектами діяльності, все більшої значимості набуває функція соціального розвитку дитини. Тому метою семінару було усвідомлення ролі керівника щодо впровадження сучасних технологій співпраці в колективі дошкільного закладу.

В першій частині семінару спеціаліст  I категорії з питань дошкільної освіти  Вікторія Рязанцева  та методист міського методичного кабінету відділу освіти Ірина Нікітіна розкрили актуальність даної теми.

В другій частині відбулася творча презентація досвіду роботи колективу ДНЗ № 10 під назвою «Дитина народжується для щастя». В ній взяли участь діти різних вікових груп, студенти педучилища, педагоги та батьки. Творчі знахідки колективу, цікаві моменти презентації, такі, як флешмоб, «хор рук», «кольорова дискотека», викликали позитивні  емоції у слухачів. Нові форми роботи з дітьми - ток-шоу «Зрозуміємо один одного», яке провела вихователь Максименко Олена, зустріч в батьківському клубі «Великі секрети маленьких дітей», яку організувала вихователь Наталя Нарижна, погостини «День народження групи»,  проведені вихователями Любов’ю Ларіною та Тетяною Тиховою  - не залишили байдужими жодного учасника. Вихователь-методист закладу Милослава Мілованова поділилася досвідом роботи щодо формування соціальної компетентності учасників освітнього процесу.

Творча група  завідувачів дошкільних закладів у складі Катерини  Шоколи (ДНЗ № 4),  Євгенії Сухорученко (ДНЗ № 25), Лариси Поповської (ДНЗ №34), Ірини Піліпчатіної (ДНЗ № 36), Тетяни Чехової (ДНЗ № 56) провела технополіс інновацій в управлінні за темою: «Нові підходи до здійснення соціалізуючої функції керівника дошкільного закладу в становленні атмосфери  співпраці в колективі», який підтвердив  необхідность впровадження в практику роботи керівників інноваційних технологій управління колективом.

В заключній частині семінару головний спеціаліст відділу освіти з питань дошкільної освіти Тетяна Коломак провела рефлексивну вправу, яка допомогла зробити  аналіз роботи та надати учасникам семінару рекомендації.

21 листопада 2013 року у м.Артемівськ пройшов міський семінар для керівників дошкільних установ за темою: «Здійснення соціалізуючої функції дошкільного закладу в становленні активної особистості на підставі впровадження сучасних технологій співпраці». 21 листопада 2013 року у м.Артемівськ пройшов міський семінар для керівників дошкільних установ за темою: «Здійснення соціалізуючої функції дошкільного закладу в становленні активної особистості на підставі впровадження сучасних технологій співпраці».