Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 122 гостя.

Стартував Третій всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів «Здоровим бути вигідно!»

Переглядів: 5606
25.11.2013 - 07:02

Третій всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів «Здоровим бути вигідно!» офіційно підтримали Міністерство охорони здоров’я, Національна спілка журналістів та Національна телекомпанія України. Свої наміри координувати дії щодо інформаційної кампанії із популяризації здорового способу життя в Україні через підтримку конкурсу сторони виклали у меморандумі. 

За словами голови Українського фонду «Здоров’я» Володимира Дудки, конкурс, який проходить вже втретє та цілком виправдано має статус всеукраїнського, набув широкої популярності серед журналістів. «Ми розраховуємо, що й у цьому році конкурс викличе неабиякий інтерес з боку журналістів і як наслідок, більше громадян зможуть прочитати, почути і побачити, яким чином можна відкоригувати власний спосіб життя та змінити його на краще», - сказав В.Дудка під час церемонії підписання меморандуму. 

Заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов наголосив, що пріоритетом у реформуванні системи охорони здоров’я в державі є профілактика захворювань. «Здоровим бути вигідно! І це дійсно так, зокрема з огляду на те, що в країні наразі триває модернізація системи охорони здоров’я, - наголосив О.Толстанов. - Головна мета цієї модернізації – зробити все, щоб ті люди, які спостерігаються у сімейного лікаря, менше хворіли. Тому особлива роль відводиться журналістам, які зможуть заохотити людей дбати про своє здоров’я, щоб запобігти виникненню хвороб».

Схвально відгукнувся про роль конкурсу Сергій Томіленко, перший секретар Національної спілки журналістів, яка вже традиційно підтримує цей соціальний проект. «Ми для себе визначаємо, що будь-яка журналістська робота є надзвичайно відповідальною, - сказав С.Томіленко. -  Але коли журналісти порушують теми охорони здоров’я й медицини, то це надзвичайно чутливі матеріали, які, як показують дослідження, дуже вливають на читачів, глядачів і слухачів. Дуже часто наші громадяни вибирають спосіб лікування під впливом мас-медіа, тому журналісти повинні дуже обережно писати ці матеріали, звертаючись за допомогою до фахівців. Конкурс "Здоровим бути вигідно!" спрямований на професіоналізацію публікацій і виступів на тему охорони здоров’я».

Відтак конкурс вже традиційно разом із Бюро ВООЗ в Україні підтримали профільне міністерство та НСЖУ. Вперше інформаційним партнером конкурсу виступила Національна телекомпанія України. «Для Національної телекомпанії України дуже почесно бути першим інформаційним партнером такого конкурсу, - сказала  заступник генерального директора НТКУ Людмила Писанко. - Всі ми дуже добре розуміємо, що розпочати маємо із себе, і якщо ми пропагуватимемо здоровий спосіб, наше суспільство однозначно буде здоровішим».

Отримати більш детальну інформацію про конкурс на сайті Українського фонду «Здоров’я».  Переможці стануть відомі 4 квітня 2014 року, у переддень Всесвітнього дня здоров’я. 

О.В.Литвин,
«ЦПМСД Артемівської міської ради»,
по матеріалам Прес-служби МОЗ України

Стартував Третій всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів «Здоровим бути вигідно!»

Останні статті на сайті