Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Майстер-клас по виготовленню оберегів для дітей школи-інтернату

Переглядів: 6543
22.11.2013 - 06:48

Наші давні предки любили природу і вірили в існування добрих і злих сил у ній. Намагаючись захиститися від зла, люди створили для себе цілу систему оберегів.

Обері́г - найдревніший амулет щастя і гаразду, чарівний предмет, що призначений захищати свого власника. Вважається, що він може принести удачу, попередити про небезпеку, поліпшити стан здоров'я. Через це обереги були популярними ще з давніх-давен.

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», в рамках Року дитячої творчості 19 листопада 2013 року на базі міської дитячої  бібліотеки за підтримки відділу освіти Артемівської міської ради був проведений майстер-клас для учнів 4 класів школи-інтернату № 1 на тему: «Український оберіг». Керівник гуртка Артемівського міського Центру технічної творчості дітей та юнацтва Ганна Пугач розповіла учням про історію виникнення оберегів, правила їх виготовлення, про символічне значення кожного їх елемента. 

Діти з інтересом слухали розповідь, а потім з великим захопленням старанно виготовляли  обереги, тому що переконані: ті  зможуть захистити від невдач рідних та близьких  їм людей.

19 листопада 2013 року на базі міської дитячої  бібліотеки за підтримки відділу освіти Артемівської міської ради був проведений майстер-клас для учнів 4 класів школи-інтернату № 1 на тему: «Український оберіг».